Bejelentkezés

x
Search & Filters

Amikor Kurt Cobain özvegye, Courtney Love volt a Faith No More énekesnőjeCourtney Love-ot elsősorban a Hole énekesnőjeként és a Nirvana frontembere, Kurt Cobain özvegyeként ismerhetjük, első zenekara azonban a Faith No More volt, amelyből ugyan végül kirúgták, de így is hálás a bandának és különösen a billentyűsüknek, Roddy Bottum-nek, akivel azóta is jó barátok, sőt, annak idején jártak is egy ideig.
 
Courtney Love
 
"Belefutottam egy 37 éves felvételbe, amelyen az első bandámmal, a Faith No More-ral vagyok látható. Akkor még nem voltam túl jó énekesnő és dalszerző, de mindenkinek el kell kezdenie valahol! Nehéz és félelmetes, de mégis izgalmas időszak volt ez. Hajléktalan utcagyerek voltam és nagyon hálás vagyok a srácoknak, amiért befogadtak maguk közé, és azért is, hogy aztán kirúgtak, mert ez volt a legjobb dolog, ami csak történhetett velem.
 
Írtak egy igazi sikerdalt, az Epic-et, nekem pedig arra kellett vetkőznöm a sztriptízbárban, ahol dogoztam. Ez nagyon frusztrált, ugyanakkor erőt is adott ahhoz, hogy foggal-körömmel küzdjek a saját bandám eredményeiért. Ha nekik sikerült, nekem is menni fog! Roddy Bottum egy életre a lelki társam lett, és büszkén mondhatom, hogy egy ideig a pasim is volt! Még cipőt is ő vett nekem, hogy ne mezítláb keljen mászkálnom San Francisco utcáin... igazán cukik voltunk akkoriban!"