Bejelentkezés

x
Search & Filters

Amikor a még Metallica-s jogdíjakból élt a Megadeth-t

David Ellefson a napokban adott egy interjút, melyben arról is kérdezték, mennyi ideig tartott, míg a Megadeth valóban jövedelmező lett, hogyan telt a korai időszak a zenekar számára.
 
„Olyanok voltunk, mint bármelyik másik zenekar… mindenedet a bandádra kell áldoznod” – mondja a basszusgitáros. – „Egy lakókocsival indultunk el a ’Killing Is My Business’ turnéra ’85-ben, de tönkrement, úgyhogy egy Chevy Caprice volt a következő járgányunk, amiben viszont egyik este majdnem meghaltunk.”
 
Aztán a következő album turnéjára már két kamionnal és egy busszal mentek, mert a felszerelésük megkívánta. Ekkor már heti 500 dollárt kerestek, de mindet felélték, drogokra költötték. Ellefson arról is beszélt, hogy ’90-ben lett tiszta, ekkorra 70000 dollár adóhátraléka volt, nem azért, mert annyi pénzt keresett, hanem mert addig egyszerűen leszart mindent. „Egy nap, annyira le voltunk égve, hogy elmentünk a postára kiváltani Dave [Mustaine] csekkjét a Metallica jogdíjairól. 5000 dollárra számítottunk, erre kiderült, hogy 50000 dollárt kapott. Először gazdagnak gondoltuk magunkat, de aztán rájöttünk, hogy ezzel csak a tartozásaink lesznek kiegyenlítve.”
 
1992-re aztán a basszer már saját házat, saját autót vehetett, és összeházasodhatott a barátnőjével, aki épp akkoriban mondott fel a Mötley Crüe menedzsmentjénél.