Bejelentkezés

x
Search & Filters

Amikor a sokak által nem szimpatikus bandák jó dalokat írnak



Bizonyára mindenki számára léteznek olyan zenekarok, amelyeket nem szívlel annyira és persze olyan bandák is akadnak, akiket kifejezetten sokan utálnak különböző okokból. Néha azonban még nekik is összejön, az Ultimate-Guitar olvasói pedig most olyan dalokat szedtek össze, amelyek közutálatnak örvendő csapatoktól származnak, de mégis népszerűek lettek.
 
+2: Rufizonefire kommentje: "Bocs, srácok, végignéztem az Imagine Dragons diszkográfiáját, de egy jó dalt sem találtam!"
 
+1, Weybl Himself kommentje: "Egy ilyen listánál felmerül az emberben, hogy titokban az Ultimate-Guitar teljes stábja Nickelback rajongó."
 
20: Insane Clown Posse - Juggalo Island: sokan nem zárták szívükbe a bohócsminket viselő formációt, azt viszont el kell ismerni, hogy ez a daluk tényleg fülbemászóra sikerült.
 
 
 
19: Kings of Leon - Crawl: a Kings of Leon talán inkább megosztó, mintsem kifejezetten utált zenekar, azt azonban még legnagyobb kritikusaik is elismerik, hogy a Crawl egy egészen jó dal.
 
 
 
18. Goo Goo Dolls - Iris: a Goo Goo Dolls 1988-as slágerét valószínűleg mindenki ismeri - még az Angyalok városa című filmben is felcsendült.
 
 
 
17. John Mayer - I Don't Need No Doctor: az Ultimate-Guitar olvasói határozottan nem rajongónak Mayer-ért, aki a 10 leggyűlöltebb gitáros listáján is helyet kapott, az I Don't Need No Doctor-t azonban még utálói is meghallgatják, ha úgy alakul.
 
 
 
16. Aqua - Turn Back Time: az Aqua jelenléte az ékes bizonyíték rá, hogy a rock- és metalrajongók nyitottak más műfajokra is, és bár nem feltétlenül szeretik őket, pár nótát azért szívesen meghallgatnak.
 
 
 
15. Papa Roach - Between Angels And Insects: a Papa Roach-nak ugyan sok rajongója van, de szép számmal akadnak olyanok is, akik zsigerből elutasítják a rapes betétekkel tarkított nu metalt. A Between Angels And Insects viszont még szerintük is jó dal.
 
 
 
14. U2 - With or Without You: a U2 azon bandák közé tartozik, akit vagy rajongásig szeretnek, vagy tiszta szívből utálnak az emberek, ennek ellenére most három daluk is sok szavazatot kapott és végül a With or Without You került fel a listára.
 
 
 
13. Crazy Town - Butterfly: a Butterfly jelenléte aligha okoz meglepetést bárkinek is: 2000-ben a fél világ ezt dúdolta és igazából a mai napig is csak ezt ismeri szinte mindenki a Crazy Town-tól.
 
 
 
12. The Killers - Mr. Brightside: a The Killers az egyik legmegtévesztőbb nevű zenekar, hiszen a Gyilkosok név hallatán valószínűleg mindenkinek valami jóval keményebb muzsika jut az eszébe, mint amit a banda játszik. Ennek ellenére a Mr. Brightside egy jól sikerült nóta.
 
 
 
11. Eagles - Life In the Fast Lane: az Eagles ugyan legendás zenekarnak számít, sokan mégsem tudtak megbarátkozni velük, de azt legalább ők is elismerik, hogy a Life In the Fast Lane nem rossz.
 
 
 
10. Greta Van Fleet - Black Smoke Rising: a Greta Van Fleet egyesek szerint a legígéretesebb fiatal banda, mások szerint csak egy olcsó Led Zeppelin utánzat. Mindenesetre olyan dalokat írnak, mint például a Black Smoke Rising.
 
 
 
9. Bullet for My Valentine - Hearts Burst Into Fire: a Bullet for My Valentine sokak szerint sima popzene torzított gitárokkal és pár fülbemászó nótával, például a Hearts Burst Into Fire-rel.
 
 
 
8. Coldplay - The Scientist: a Coldplay a U2-hoz hasonló mértékben megosztó zenekar és bár sokan jönnek a "ki hallgat még Coldplay-t?" kérdéssel, időről időre bebizonyosodik, hogy nagyon is sokan, amiben az olyan remek daloknak is szerepe van, mint amilyen a The Scientist.
 
 
 
7. Nickelback - Side of a Bullet: természetesen a Nickelback nem maradhatott le a listáról. A banda sokak kedvenc céltáblája, valahogy azonban mégis telt házas koncerteket adnak világszerte, a Side of a Bullet pedig valószínűleg még népszerűbb lenne, ha valaki más dala lenne.
 
 
 
6. Ted Nugent - Stranglehold: Ted Nugent az egyik legnagyobb megmondóember a rockzenészek között, aki politikai nézeteit sem rejti véka alá és ezzel számos utálót szerzett magának az évek során. Egyesek szerint csak pár jó dala van, a Stranglehold viszont ezek közé tartozik.
 
 
 
5. Disturbed - Stricken: a Disturbed alaposan megosztja a metalos közösséget és sokan ki nem állhatják őket, de a Stricken-nel még ők is elvannak.
 
 
 
4. Limp Bizkit - Boiler: a Limp Bizkit azzal a kétes sikerrel büszkélkedhet, hogy sokan egyszerre imádják és gyűlölik őket, mert annyira nem tudják időnként hova tenni a csapatot. A banda öt dala is jelölt volt, amelyek közül a Boiler kapta a legtöbb szavazatot.
 
 
 
3. Maroon 5 - This Love: a Mroon 5 idén a Super Bowl-os fellépésével hívta fel magára a figyelmet, ami nem sikerült túl jól, ráadásul a beígért Sweet Victory is elmaradt és ha ez nem lenne elég, még maga Corey Taylor is beszólt Adam Levine-nek. A csapat debütáló albuma azonban a mai napig népszerű és a This Love-ot is sokan szívesen hallgatják.
 
 
 
2. Creed - What If: a Creed majdnem akkora közutálatnak örvendett, mint manapság a Nickelback és emiatt eleinte még a bandából kifejlődött Alter Bridge-nek is sok negatív előítélettel kellett megküzdenie. A Creed azonban egy fontos zenekar, olyan dalokkal, mint például a What If.
 
 
 
1. Puddle of Mudd - Blurry: a Puddle of Mudd és a banda frontembere, Wes Scantlin is rengeteg gyűlöletet kapott a nyakába az évek során és sajnos sokan csak a negatív dolgokkal azonosítják a csapatot, miközben annak idején a Blurry-hez hasonló remek nótákat írtak.