Bejelentkezés

x
Search & Filters

Amikor a Yes-szel lépett fel Geddy Lee, a Rush basszusgitáros-énekese



A Yes 2017-ben került be a Rock And Roll Hírességek Csarnokába, az ünnepségen pedig a  Rush basszusgitárosa, Geddy Lee (a Guitar World magazin 2020-as szavazásának 100-as listáján az előkelő 13. helyen végzett a Rush basszerer) lépett fel a bandával az elhunyt Chris Squire helyén. A zenekar énekese, Jon Anderson egy friss interjúban idézte fel a közös produkciót és azt is elárulta, hogy szerinte melyek a legfontosabb Yes albumok.
 
"Geddy azt mondta, hogy nagyon izgult, de ez egyáltalán nem látszott rajta. A tőle megszokott profizmussal tette a dolgát és igazán varázslatos volt a közös fellépés. Egyébként is imádom őt, mert egy hihetetlenül kedves fickó. Persze nyilván én is izgultam volna a helyében, ha nekem kellett volna tízezer ember előtt játszanom, akik nem miattam vannak ott, de Geddy zseniálisan megoldotta a feladatát.
 
Szerintem több meghatározó albumunk is volt. Elsőként mindenképpen az 1971-es Fragile-t mondanám, mert négy nagy lélegzetvételű zenemű szerepel rajta. De szintén fontos volt az egy évvel későbbi Close to the Edge és a 73-as Topographic is, ami egy nagyon izgalmas zenei utazás volt és a közönség egyszerűen imádta. Az én egyik személyes kedvencem pedig az Awaken."