Bejelentkezés

x
Search & Filters

Angertea - Mától teljesen egészében meghallgatható a nagymágocsi trió összes albuma

A nagymágocsi experimental/progresszív/grunge-ban utazó Angertea hétről hétre tette elérhetővé az eddig megjelent albumaikat, amely a mai napon teljesedett ki a szakmai körökben óriási sikert aratott 2012-es, Nr. 4: Songs Exhaled című nagylemezükkel. Az albumok elérhetőek a youtuben-on, amelyeket Mihály Gergő énekes/gitáros útmutatásával most ti is meghallgathattok.

 

Lélekvágy (2002)

Ez volt a legelső albumunk, ami 2002-ben jelent meg! Igaz, hogy még nem volt annyira kiforrott, mint a későbbi dolgaink, és ma már nem is játszunk róla dalokat, de teljesen büszkén vállaljuk, és az Angertea örökség egyik fontos mérföldköve! Szolnokon készült a Denevérben Töfinél, és nagyon jó emlékeink vannak az ottani stúdiózásról!

 Rushing Towards the Hateline (2006)

Van egy fanatikus rajongói kör, aki a mai napig ezt a lemezünket tartja a legjobbnak! Az biztos, hogy a legnyersebb, legsúlyosabb albumunk, és talán ez áll legközelebb a koncerthangzásunkhoz. Itt már lentebb hangoltunk a Lélekvágyhoz képest, és meg is találtuk a saját hangunkat, stílusunkat. A lemez amúgy eléggé bizonytalan körülmények között készült, mert az első keverés enyhén szólva nem sikerült jól, de aztán ráakadtunk Bogyóra a pesti Parkplatz stúdióban, aki megmentette az anyagot. Vannak vendégek is a dalokban: Zsirmik István (népzenész), Kovács Attila (Varso, WMD, Superbutt stb.) és Rákóczi Anti (Baby Bone). A mai napig játszunk róla dalokat. A koncertjeink elmaradhatatlan darabjai például az Interest Song, vagy a Damagebith, de a No Harm Done is elég gyakran elhangzik.

 Twenty-Eight Ways to Bleed (2009)

Ez az Angertea nagy szerelmes lemeze! Vagyis szerelmi csalódásos lemeze! Szövegileg konceptalbum, és egy rosszul végződő kapcsolatomról, és annak utóhatásairól szól. Itt dolgoztunk először együtt Vári Gábor barátunkkal, és a dologból, mint az később kiderült, nagyon tartós munkakapcsolat lett! Ezzel a lemezzel már szakmai körökben is sokkal komolyabban vettek bennünket, és beindult a zenekar szekere! Több klipet is csináltunk, és megszületett a zenekar első nagy slágere, a Waterfront Syndrome, ami nélkül nem nagyon lehetséges Angertea koncert. Nagyon szeretjük még játszani az Endless Fileds-et, a Holy Cat Mother-t, a Twenty-Eight-et, és a Sophie's Station is fel-felbukkan a koncerteken a mai napig! A Miattad című dalban vendégszerepel Szléjercsabi(Wackor), Vincze Ádám és Kovács Atti barátunk is! Nagyon szeretjük a Swept című dalt is, de ez tipikusan olyan, amit hallgatni jó, de koncerten nem annyira működik!

 Distrust EP (2011)

Ezzel a cuccal indult be valamilyen szinten a nemzetközi karrierünk! Neil Kernon, Grammy-díjas producer felfigyelt ránk, és jelezte, hogy keverne nekünk valamit! A hírre kb. 2 hét alatt megírtuk a 3 dalt(mennyire fontos, hogy legyen határidő, ugye?!) úgy, hogy minden nap próbáltunk! A dalokat felvettük Vári Gábor kománknál, aztán kiküldtük őket Chicago-ba! Ekkor azonban Neilnek több egészségügyi problémája is akadt, szóval a keverés a 2010 márciusi felvételek után egészen decemberig húzódott! Közben ismerkedtünk meg Vörös Attival, akiről kiderült, hogy szeret bennünket, és szívesen vállalna vendégszereplést! Meg ugye Scott Reederrel (Kyuss) is időközben ismerkedtünk meg, aki szintén vállalta, hogy szerepel az egyik dalban! A mastert az ilyen körökben legendásnak számító Alan Douches (Sepultura, Dillinger Escape Plan stb.) készítette New Yorkban ez év decemberében, és az EP végre kijöhetett 2011 januárjában!

 Nr. 4: Songs Exhaled (2012)

Sok klipet készítettünk hozzá, meg nagyon meg is lett promózva, szóval talán ezt a lemezt nem kell bemutatnunk senkinek. A lényeg, hogy ezt érezzük az eddigi leginkább kiforrott, és legjobb munkánknak! Több rangos szakmai díjjal is jutalmazták, ami külön öröm számunkra! Meghát ugye itt van vendégként Billy Gould a Faith No More-ból (a No Computation dalban), meg Rezső az Eclipse-ből (a Meeting Satan...-dalban). A YouTube-os verzióban az eredeti itunes-os bookletet láthatjátok a dalok közben. Ezek máshol még nem jelentek meg. Fura kis fotók a dalszövegekről ubisalival, eperrel, meg ilyenek...

 

 

Angertea interjúkat itt, itt és itt olvashattok.

 

Aki szeretné elkapni a zenekart, az március 28-án Budapesten a Gozsdu Manó Klubban és április 11-én Szegeden, a Rongy kocsmában megteheti.

 

A zenekar tagjai:

 

Mihály Gergely - ének, gitár
Peralta Miguel Angel - basszusgitár
Bárkai László - dob

 

Elérhetőségek:

 

Web: http://angertea.com/eng/news.php

 

Facebook: https://www.facebook.com/angerteahun
 

Címkék: 
angertea