Bejelentkezés

x
Search & Filters

Átok ült a Lynryd Skynyrd-en?A Lynyrd Skynyrd karrierje sokáig egyenletesen ívelt felfelé, 1977-ben azonban szörnyű tragédia történt, amelyben a zenekar három tagja is meghalt, egy évvel korábban pedig két másik zenészük szenvedett súlyos autóbalesetet. Sokan úgy vélik, a bandán átok ült, méghozzá egy bizonyos dal feldogozása miatt.
 
Robert Johnson-nal kapcsolatban a mai napig él az a legenda, hogy a zenész eladta a lelkét az ördögnek egy útkereszteződésnél és emiatt egyesek szerint azokon is átok ül, akik feldolgozzák Crossroads című dalát. Ezt tette a Lynyrd Skynyrd is, és bár természetesen nem lehet bizonyítani, hogy ennek köze lenne bármihez is, az tény, hogy a zenekar dolgai ettől kezdve egyre rosszabbul alakultak. A feldolgozás megjelenésének évében, 1976-ban Allen Collins és Gary Rossington súlyos autóbalesetet szenvedtek, ami miatt a csapatnak több koncertet is le kellett mondani, 1977. október 20-án pedig a bandát szállító gép lezuhant, Van Zant, Steve Gaines és Cassie Gaines meghaltak a balesetben, a többiek pedig súlyosan megsérültek.
 
A legnagyobb tragédia kétségkívül ez volt, azonban a következő évek sem teltek nehézségek nélkül: Collins felesége, Kathy elvetélt, 1980-ban pedig elhunyt. Collins-nak 1986 januárjában újabb autóbaesete volt, amelyben barátnője életét vesztette, ő pedig deréktól lefelé lebénult, majd 1990 januárjában, mindössze 37 évesen meghalt.
 
Több zenésznek meggyűlt az igazságügyi rendszerrel is: Leon Wilkeson basszusgitáros három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, Artimus Pyle nyolc év felfüggesztett kapott szexuális zaklatásért, Billy Powell ellen pedig családon belüli erőszak volt a vád 1996 szeptemberében.