Bejelentkezés

x
Search & Filters

Axl Rose egy gitárral köszönte meg Dave Grohl "trónját"Még 2015-ben történt, hogy a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl eltörte a lábát, de zenésztársaival közösen úgy döntött, nem mondja le a koncerteket, hanem egy különleges "trónon" ülve gitározik és énekel. A rajongók természetesen imádták Dave elkötelezettségét és a kreatív megoldás is tetszett nekik, de azt ekkor még senki sem sejthette, hogy hamarosan egy másik rocksztár is jó hasznát veszi majd a különleges színpadi kelléknek. Axl Rose hasonló sérülést szenvedett a Guns N' Roses 'Not In This Lifetime' és az AC/DC 'Rock Or Bust' turnéja közben, Grohl pedig kölcsönadta neki a székét, amit Axl egy gitárral hálált meg.
 
"Duff McKagan keresett meg Axl nevében, akinek a GNR-rel és az AC/DC-vel is voltak koncertjei akkoriban. Ekkor szembesültem vele, hogy én lettem a szaktekintély ebben a témában és hozzám kell fordulni, ha valaki színpadra akar lépni törött lábbal. Miután Axl felépült, megkérte Slash-t, hogy válasszon nekem egy gitárt és így kaptam egy 60-as évek elején készült Gibson ES 335 Dot-ot, aminél jobb hangszeren még soha az életben nem játszottam. Végtelenül nagylelkű és igazi úriemberre való gesztus volt ez Axl-től, amit ezúton is köszönök neki."
 
A sor egyébként nem ért véget Axl Rose-zal, 2019-ben ugyanis egy harmadik "király" is trónra lépett: ekkor az Old Dominion nevű countryzenekara énekese, Matthew Ramsey koncertezett Grohl székében.