Bejelentkezés

x
Search & Filters

Axl Rose-nak bujkálnia kellett a rendőrök elől



A Guns N' Roses története bővelkedik őrült és elképesztő sztorikban, amelyek közül sok a zenekar frontemberéhez, Axl Rose-hoz kapcsolódik. Ezek közé tartozik az is, amikor az énekest nemi erőszakkal vádolta egy 15 éves lány, ezért Rose-nak hónapokig bujkálnia kellett a rendőrség elől.
 
Mindez nem sokkal a banda megalakulása után, 1985 decemberében történt, amikor a Guns még underground zenekarnak számított, de a kaliforniai klubok és bárok világában már rendszeres fellépőnek számítottak. Ekkoriban ismerkedtek meg egy Michelle nevű 15 éves lánnyal, aki többnyire a hírhedt Sunset Boulevard környékén lógott, de egyszer a GNR egyik próbájára is betévedt, és bár pontosan nem tudni, mi történt, az biztos, hogy Michelle végül meztelenül futott ki a helyszínről és így rohant végig az utcán. Néhány órával később már a rendőrség kopogtatott a próbaterem ajtaján és a lány bántalmazóját keresték, Rose azonban elbújt a felszerelések mögött, sőt, Mick Wall 'Last of the Giants: The True Story of Guns N’ Roses' című könyve szerint az énekes ekkor már egy másik lánnyal szexelt. Wall így idézte fel Axl szavait: "miközben a zsaruk a többieket zaklatták mindenféle hülye kérdéssel, én egy csajjal voltam az erősítők mögött és elkezdtünk dugni. Tele voltam adrenalinnal, és végül megúsztam! Nagyon izgalmas volt."
 
 
Az ügynek azonban itt még nem volt vége, Michelle szülei ugyanis néhány nappal később feljelentést tettek Axl és Slash ellen nemi erőszak vádjával. A gitáros elköltözött, az énekes pedig egy ideig parkolókban, benzinkúti vécékben és olcsó éttermekben aludt és húzta meg magát, végül azonban akkori promóterüknél és menedzserüknél, Vicky Hamilton-nál kötött ki, aki így emlékezett vissza erre az időszakra: "egy este Slash azzal hívott fel, hogy alhatna-e Axl pár napig a kanapémon. Megkérdeztem, mi történt, mire csak annyit felelt, hogy a rendőrök valami csaj miatt keresik Axl-t. Tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy egy szökevényt kell bujtatnom, de végül beleegyeztem. Axl azt mondta, hogy nem történt nemi erőszak, hanem kölcsönös beleegyezésen alapult az egész, de beismerte, hogy utána pucéran kizárta a lányt, aki emiatt nagyon berágott rá és bírósági ügy is lett a dologból, de végül felmentették."
 
Rose végül pár nap helyett fél évig lakott Vicky-nél, aki eközben ügyvédet is szerzett neki a tárgyalásra, ahol az énekest és Slash-t is felmentették, mert nem találtak konkrét bizonyítékot, ami alátámasztotta volna a nemi erőszak tényét.