Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az AC/DC album, amellyel Bon Scott milliomos akart lenniBon Scott 1974-ben lett az AC/DC frontembere és egészen 1980-ban bekövetkezett haláláig a banda tagja volt. A zenekar még vele kezdett dolgozni a Back In Black-en és Scott kifejezetten nagy reményeket fűzött a lemezhez, de közben elhunyt, így az albumon végül már Brian Johnson énekelt.
 
Az album stúdiós munkálatai 1980 február 15-én kezdődtek, Scott azonban mindössze négy nappal később elhunyt, miután egy esti italozás során annyira berúgott, hogy alkoholmérgezést kapott és megfulladt hányás közben. Nem sokkal Bon temetése után a zenekar többi tagja elkezdte az új énekes keresését és végül Brian Johnson-ra esett a választásuk, aki - a hallásproblémája miatti szünetet leszámítva - azóta is a csapat tagja.
 
Scott édesanyja, Isa ezt nyilatkozta 2006-ban: "79 karácsonyán láttuk őt utoljára, két hónappal a halála előtt. Boldogan mesélte, hogy a Back In Black albumon dolgoznak és érzi, hogy ez a lemez igazán nagyot fog szólni és milliomossá teszi majd őt."
 
Az album valóban nagy siker lett, olyan daloknak köszönhetően, mint a Shoot To Thrill, a Hells Bells és a You Shook Me All Night Long, de Scott ezt már nem élhette meg.