Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az aggódó anyuka, aki a punk ellen küzdött



Serena Dank, a Parents Of Punkers nevű szervezet alapítója több 80-as évekbeli talk show-ban is feltűnt, hogy felhívja a figyelmet a punk veszélyeire és a fiatalokra gyakorolt káros hatásaira, valamint a koncerteken tapasztalt kellemetlen élményeit is megosztotta a közönséggel.
 
Dank - akit manapság alighanem a Karen jelzővel illetnének - legemlékezetesebb szereplése a The Phil Donahue Show-ban volt, ahol arról beszélt, hogy nap, mint nap aggódó szülők tömegei hívják őt telefonon, és több családnak is segített már visszaszerezni elszökött punk gyermeküket. Serena emellett alapos felderítőmunkát is végzett a punkkoncerteken és a kocsmákban, amiben azonban nem volt sok köszönet: "jókedvűen léptem be a bárba, azonban nagyon dühösen távoztam. A fiatalok teste folyton összeért egymással, én pedig csak gyanútlanul álldogáltam és nézelődtem, mégis leöntöttek sörrel és obszcén kifejezésekkel illettek."
 
Erre egy punk a nézőtérről megjegyezte: "jól tették! Azért ment oda, hogy kémkedjen utánunk és ítélkezzen felettünk, ebből pedig nem kérünk. Szállj le rólunk!"
 
Az aggódó anyuka egy másik műsorban a Sex Pistols 'Never Mind The Bollocks' albumának dalszövegeiből vont le messzemenő következtetéseket: "a punk egyik elsődleges üzenete az, hogy nincs jövőnk. Biztos meghalunk, mert atombombát dobnak ránk."