Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az Alvin és a Mókusok és az Aurora kettősével búcsúzott az idei évtől a Barba Negra Track

Alvin és a Mókusok, Aurora – 2019. 09. 21., Barba Negra Track
 
Újabb számos remek magyar és külföldi zenekar koncertjével teli idényen van túl a Barba Negra Track, amelynek szervezőcsapata az idény záróakkordjaként egy igazán ütős párost, az Alvin és a Mókusok és az Aurora kettősét hozta el a szabadtéri helyszín idei utolsó estéjére, szeptember 21-re.
 
A Track-hez érve rögtön kellemes meglepetés és egy ajándék fogadta a rajongókat az Alvin és a Mókusok ’Világvége’ című új kislemezének képébe, amit ráadásul dedikált is a zenekar és egy-egy közös fotót is be lehetett zsebelni még mielőtt elkezdődtek volna a koncertek. Az Aurora nemrég maga is főbandaként játszott a Track-ben, ezúttal pedig különleges vendégként voltak jelen, ami szerencsére azt is jelentette, hogy nemcsak 30-40 percet játszottak, ahogy az általában megszokott, hanem közel egy órát, amibe sok klasszikus és néhány új dal is belefért. A két zenekart régi barátság fűzi egymáshoz, az pedig egyértelmű, hogy a párosuk nagyszerűen működik – és ezt minden bizonnyal ők is érzik, hiszen az este folyamán kiderült, hogy több közös buli is várható a közeljövőben. 
 
 
A teljesség igénye nélkül olyan Aurora himnuszokat hallhattunk, mint az Iskolába jársz, a Kifacsart citrom, a Robin Hood és az Előre, kurvák, gengszterek, Vigi, KisBé és KisRóra hármasa pedig kétségkívül csúcsformában van, a közönség pedig főzenekarnak kijáró ovációval és közös énekléssel hálálta meg a produkciót.
 
 
Alvinék koncertje több szempontból is különlegesnek ígérkezett, ugyanis a már említett új kislemez és záróbuli mellett a fennállásuk 26. évfordulóját is megünnepelték egy kicsit, a hangulat tehát garantált volt, a rajongók pedig a hűvös idő ellenére is szépen megtöltötték a Track-et. Ezúttal a Rendet a fejekbe jelentette a kezdést, és már itt kiderült, hogy a hangosítással – az Aurora koncertjéhez hasonlóan – nem lesz probléma és mindent lehet majd hallani, amit kell.
 
Az új kislemez címadó dalához forgatott klip egyébként néhány nappal a koncert előtt került fel és ebből is sejteni lehet, hogy érdemes hamar megtanulni a szöveget, mert várhatóan elhangzik majd a nóta szombaton és ez természetesen így is történt. A koncerten kiderült – és a videó leírásában is olvasható – hogy a Világvége egyúttal a következő album egyik előfutára, ami várhatóan még idén megjelenik, így az Alvin-fanok új dalokra is készülhetnek a további bulik mellett.
 
 
A zenekartól megszokhattuk, hogy a látvánnyal sem spórolnak és ez most sem volt másképp: nem kis mennyiségű füsttel és pirotechnikával felvértezve érkezett a banda a Track-be és a háttérben elhelyezett LED-falon is szinte mindig „történt” valami – főleg különféle animációk és videórészletek váltották egymást, így azoknak sem lehetett okuk panaszra, akik a zene mellett az ilyen körítést is szeretik egy koncerten. A többség azonban egyértelműen tombolni jött és bár gyakorlatilag a koncert elejétől kezdve folyamatosan ment az ugrálás és a pogózás, ennek csúcspontja egyértelműen A tolerancia földje című dalnál jött el, amikor egy elég komoly wall of death alakult ki Alvin vezényletével, hogy mindenki levezethesse a felesleges energiáit, vagy az iskola/munka során összeszedett frusztrációját, és a módszer igen hatásosnak bizonyult.
 
 
 
Szintén megszokott, sőt, mondhatni tulajdonképpen kötelező része az Alvin koncerteknek a Vikiről szóló blokk, amikor a basszusgitároshölgy menyasszonyi ruhába öltözik és elénekli a Bizalom című dalt, amire ezúttal ráadásul a közönség soraiban került sor, ahova egyébként a csapat gitáros-vokalistája, Dul Sanyi is „lemerészkedett”, így azok a szerencsés rajongók, akik bejutottak az első sorokba, szó szerint testközelből láthatták kedvenceiket.
 
 
A ráadásból természetesen nem maradhatott ki a zenekar talán legnagyobb klasszikusa, megannyi rajongó és Alvinékat csak felületesen ismerő zenehallgató egyik nagy himnusza, a Kurva élet, amely közben ráadásul egy fontos és örömteli infó is megjelent a LED-falon, miszerint Alvinék idén még egyszer visszatérnek a Barba Negrába – ezúttal már a klubba – egész pontosan december 14-én, ami egy újabb kihagyhatatlan bulinak ígérkezik, a Track pedig nem is búcsúzhatott volna nagyobb és emlékezetesebb bulival, mint amit az Aurora és az Alvin és a Mókusok közösen letett az asztalra.
 
További képek itt és itt!
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Aurora – Pandúr-Balogh Norbi, Alvin és a Mókusok – Dominikusz Photography