Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az Anna and the Barbies veszett kutya módjára fogja harapni a levegőt a Budapest Parkban



Az Anna and the Barbies zenekar által szervezett Woodstock az Ugaron fesztiválon beszélgettünk Pásztor Annával, az augusztus 3-i Budapest Parkos koncertjükről.

 

Rockbook: Először is mesélj, kérlek arról, hogy mivel készültök erre a koncertre! Mire számíthat az Anna and the Barbies rajongótábora? Mitől lesz különleges?

 

Anna: Amitől nagyon-nagyon különleges lesz az az, hogy a zenekar végre elérkezett ahhoz a stádiumához, hogy a koncert minden percet imádjunk és minden percet profin meg is tudunk valósítani. Például a dallistánk olyan szinten kiterjedt, hogy már nincsenek töltelék számaink, nincsenek olyanok, amik megúszásra mennek. Sokszor már nem is tudok választani, össze-vissza ugrálok, hogy melyik az a kedvenc számok listája, amit éppen el fogunk játszani. Azt gondolom, pont jókor kap meg minket, aki eljön Anna and the Barbies-ra, mert most vagynk valahol a felnőttkor és a tinédzserkor határán, amikor még veszett kutya módjára harapjuk a levegőt a színpadon, amikor még bennünk van a létösztön a színpadon.

 

 

Rockbook: Ki lesz az előzenekarotok?

 

Anna: Egy elképesztően progresszív rock zenekar, akik a kedvenceim. Úgy hívják őket, hogy Trillion. A Grand Mexican Warlock zenekarból és az Apey & the Pea-ből álltak össze és progresszív rockot játszanak. Ilyen fiatal gyerekek elképesztő cizelláltan. Konkrétan jövő szaguk van. Ők lesznek és az Apey-t akarom megkunyerálni, hogy jöjjön föl hozzánk egy vagy két szám erejéig. Vizualitásban lesz nagyon erős az egész, illetve letisztultságban.

 

Rockbook: Hogy találtátok meg ezt a zenekart?

 

Anna: Tulajdonképpen úgy, hogy az Ék nevű zenekar frontembere, aki benne van, itt játszik most már két éve a fesztiválon (Woodstock az Ugaron) Lee Olivérnek hívják a fiút, aki egy elképesztően gyönyörű ember, mellette egy nagyon jó gitáros, hihetetlen dalszerző és csodás énekes. Ő sok éven keresztül az akusztikus koncertjeinken közreműködött. Ő tényleg az a fajta zenész, aki végig járta az élet iskoláját és a nagy öregekkel végig zenélt, roadolt hihetetlen nagy nemzetközi bandáknak és velünk együtt is játszott. Egyszerűen csodálatos, inspiráló és tényleg nemzetközi színvonalú ez a fiatal metál - rocker generáció, aki most felnövőben van. Igazából nekünk menő, hogy velük együtt játszhatunk.

 

A Trillion viszonylag új születésű banda, pár éve vannak csak. Én eddig nem szerettem vagy nem voltam képben metál ügyben, de az Apey & the Pea annyira muzikális metál, hogy ide is leráncigáltam mindenki ellenvéleményével szemben. „Nehogy már metál meg sátánista meg mit tudom én”, de a muzikalitás fellegvára és nemzetközi színvonalú metál zene! Nem hiába nyerték meg a tehetségkutató fesztivált. Az ő énekesük a másik frontember. Szóval ez olyan, még visszafogott, a laikus ember számára is fogyasztható rockzene, ami tényleg a jövő. Nagyon előre mutató, nagyon nyers.

 

 

Rockbook: Miért pont őket választottátok?

 

Anna: Nem mindegy, hogy ki játszik a színpadon előtted, hogy milyen atmoszférát csinál és ő utánuk felmenni az habzsi-dőzsi. Legutoljára ilyen a Bábel zenekarral volt, akikkel szintén utaztunk egy évig és velük volt az, hogy álom volt utánuk fölmenni, mert olyan turbulencia maradt a színpadon, hogy abba beleültél és már száguldottál is.

 

Rockbook: Akkor kössék fel a gatyájukat az Anna and the Barbies rajongók és érkezzenek időben?

 

Anna: Ők a legnagyobb rockerek! A Trilliont mindenképp ajánlom nekik, mert egyrészt ők a jövő, másrészt meg sejtszinten átmossa a rocker gubóikat. 

 

Facebook esemény itt

 

 

Hetesi Júlia