Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az egész Track a közös énekléstől zengett: Pokolgép, Twister koncertbeszámoló

Pokolgép, Twister – Barba Negra Track, 2017. 06. 30.

Pénteken érdemes volt ellátogatni a Barba Negra Trackbe, ugyanis egy elég erős koncerttel zártuk a júniusi hónapot. A Pokolgép bontotta le a színpadot, ebben pedig tettestárs volt a Twister zenekar.

A koncert napján az időjárás egy kis esővel próbált minket riogatni, de ez nem akadályozhatott meg senkit abban, hogy bulizzon egy jót. Persze biztosan többeket otthon marasztalt a borús idő, azonban még így is gyülekeztünk. Mire a Twister birtokba vette a színpadot, már jó páran megérkeztek, és az első sorokat betöltötte a Twisteres keménymag. Kicsit jobban körülnézve látható volt, hogy erre az estére többen is megjelentek a magyar metal zene képviselői közül, és nem döntöttek rosszul, mert egy remek estét kaptunk.

 

 

A Twister A hős című dallal nyitotta meg a koncertet, és a srácok hamar belemerültek a játékba, a rajongók pedig már az elejétől kezdve énekeltek. A csapat nem csak a zenei játékra fektetett hangsúlyt, kellően kihasználták a színpadot, és szinte végig mozogták a koncertet. Bár a rövid műsoridőbe nem sok dal fért bele, a csapat azért rendesen kitett magáért, és egy olyan műsort hoztak el, ami biztosan emlékezetes marad sokak számára. Nem maradhattak el a nagy kedvencek, mint pl Utak nélkül, Óceán felett, Így imádlak, Robbanjon szét, Megkísértés. Persze szívesen hallottam volna még 1-2 személyes kedvencet, de ugye az idő szűkös volt, és senki sem gondolatolvasó, panaszra pedig így sincsen okom, mert a Twister koncertje tényleg remek volt, emiatt (is) érdemes volt időben megérkezni.

 

 

A kellő bemelegítés után a Pokolgépé volt a terep, és előrébb merészkedtek azok is, akik eddig messzebbről figyelték az estét. Már a koncert elején érezhetően jó volt a hangulat, Tóth Attilának hangja pedig már önmagában elég indok volt egy erős libabőrhöz, az elhangzó dalokról nem is beszélve. Nem csak az újabb dalokat hallhattuk, a régebbi időkből is nem egy nóta felcsendült. Nem maradhattak el a klasszikus kedvencek, mint pl. a Gépinduló, B.S. emlékére, Itt és most, Ítélet helyett, persze még tovább is sorolhatnám. A közönség is rendesen kitett magáért, elöl nagyon tömve voltunk, és ahogy az egész Track a közös énekléstől zengett… az leírhatatlan.

 

 

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a zenekar tökéletesen szólt. Még jó pár éve, amikor Tóth Attila friss tagja volt a zenekarnak, több ismerőstől is hallottam, hogy milyen rettenetes a hangja, és nem bírták végighallgatni a koncertet. Meglep, egyben elgondolkodtat, hogy ők hol hagyhatták a fülüket, mert Attila egyszerűen kifejezve zseniális! Sőt, én eddig még nem hallottam rosszul énekelni. Persze most lehetne jönni azzal is, hogy mindig a régi felállás az igazi, de ezt is megcáfolnám, mert a Pokolgép régen is jó volt, és most is az, függetlenül attól, hogy a zenekar indulása óta mennyi tagcsere volt. Hiába kaptak így kicsit más ízt a dalok, ettől függetlenül sem tudok rosszat mondani, mert a Pokolgép így is a hazai metal színtér egyik legkiemelkedőbb zenekara. A jelenlegi felállás is meglehetősen erős, egy profin levezényelt koncertet kaptunk, minden a helyén volt.

A koncert vége felé érkezett egy kis eső, ami egyáltalán nem rontott a hangulaton, sőt! Még emelte is, ez a kis hangulateső szebbé tette az estét. Hiba lett volna kihagyni ezt a bulit, én nem bántam meg, hogy az időjárás riogatása ellenére a Trackbe mentem! Az este mindkét fellépője nagyszerű koncertet adott, és biztos vagyok benne, hogy nem most hallottam őket együtt utoljára!

 

 

Köszönöm az élményt!

További fotókért katt ide.

Fotók: Twister: BalooPhoto.com, Pokolgép: Polczer Eszter (Sther)