Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Az elején természetesen szinte mindenki rocksztár szeretne lenni..." Cherokee interjúA Cherokee zenekar neve nem ismeretlen a rockzenei berkekben. Immár 17 éve koptatják a deszkákat, több tagcserével a hátuk mögött ma is vallják, hogy nekik így kerek a világ, a zene az életük. Jelenleg és a jövő év nagy részében a Mobilmániával közösen róják majd az országot. A múltról, az idei tagcserékről és az új felállással előttük álló feladatokról, tervekről beszélgettünk Kéri Zoltánnal, a Cherokee basszusgitárosával.

Rockbook: - Amikor 2000-ben jött az ötlet, hogy zenekart csináltok, tudatos volt, hogy női énekhanggal indultok neki?

Kéri Zoltán: - Igen, mindenféleképpen szerettünk volna női énekest. Bár legelőször egy fiú-lány párosban gondolkoztunk. A Cherokee előbandájából, a White Raven-ből az akkori dobos és az énekes vállalták volna el az énekesi szerepet, de aztán végül kettejük közül maradt végül a lány. Aztán már nagyon sokáig frontasszonyban gondolkodtunk, hisz a dalok szövege is lány szájából hangzik a legjobban…

Rockbook: - Idén 17 éves a zenekar. Hogyan tekintetek vissza erre a 17 évre?

Kéri Zoltán: - Csodálatos volt. Persze, nem volt egyszerű. Sajnos nagyon sok tagcsere volt a zenekarban, ki ezért, ki azért távozott. De persze így utólag majdnem mindenkire szeretettel tekintünk vissza. Jó volt a közös munka, sokat tanultunk egymástól, és ha összeakadunk valahol, szívesen emlékezünk vissza a pár együtt eltöltött évre. Ahogy időnk engedi, szívesen zenélünk is egymással, mint ahogy 2012-ben is tettük, ahol az első lemezbemutatónkra szinte mindenkit meghívtunk a régi csapatból.

Rockbook: - Ez nagy idő egy zenekar életében. Mi motivál benneteket?

Kéri Zoltán: - Nem egyszerű. Az elején természetesen szinte mindenki rocksztár szeretne lenni, aztán persze meglátod a nagy valóságot, és már nem feltétlen csak ez motivál. Szeretünk dalokat írni, azokat megtanulni, és közönség előtt bemutatni. Nagyon jó érzés, ha egy új saját lemezt tarthatsz a kezedben, olyan érzés, mint mikor egy gyermek születik. Feszült várakozás, munka, de a végén ott van a kezedben a kész termék, lezárul egy időszak. Szeretjük a koncerteket. Fantasztikus érzés, mikor a közönségtől pozitív visszajelzéseket kapunk. Éneklik a szövegeket, vagy csak egyszerűen jól érzik magukat, míg mi zenélünk. És persze szeretjük egymást, jól érezzük magunkat együtt.

Rockbook: - Ha mai fejjel kezdenétek bele a zenélésbe úgy, hogy az elmúlt 17 év tapasztalata megmaradna, hogy kezdenétek neki? Változtatnátok valamin?

Kéri Zoltán: - Szerintem így volt kerek az egész történet, biztos kellettek azok a tanulási folyamatok, amik történtek velünk az elmúlt években. Annyit azért mindenféleképpen változtatnék, hogy 2007 környékén megcsináltam volna az első lemezünket. Hisz nagyon sok jó dal született addig, amiket a mai napig nagyon szeretünk játszani. Persze, ez ügyben is lépegetünk előre. Ha minden jól megy, akkor előbb-utóbb azok a dalok is kaphatók lesznek.

 

 

Rockbook: - Idén is voltak tagcserék, változások a zenekarban. Hogy érzitek, ez most a tuti felállás?

Kéri Zoltán: - Minden tagcsere után azt éreztük, hogy most az igazi, most mindenki egyfelé húzza a szekeret, most a legerősebb a csapat. Nyilván ez a régebbi interjúinkban látható, hallható. Aztán valahogy mégsem az lett a végeredmény, amire mi számítottunk. Persze, most is úgy gondoljuk, hogy a csapat erősödött, és jobban egyben van, mint valaha. De ezt majd az elkövetkező évek mutatják meg, hogy most igazunk van-e. Mindenesetre nagyon reménykedünk benne!!!

Rockbook: - Dolgoztok a harmadik lemezeteken. Mikorra várhatja a közönség? Mit lehet róla tudni?

Kéri Zoltán: - Előző énekesünkkel már összeállítottuk a harmadik lemez anyagát, szinte teljesen kész voltunk vele. Mivel Ő kiszállt a bandából, majdnem elölről kezdhetjük az egészet. Szeretnénk egy olyan lemezt kiadni, amit mindenki teljes mértékben a magáénak érez, azonosulni tud vele. Így következő lemez csak a jövő év második felében várható. Addig is, van tennivalónk elég. :)

Rockbook: - Szerintetek mi kell ahhoz, hogy egy zenekar a mai világban érvényesülni tudjon?

Kéri Zoltán: - Rengeteg kitartás. Kitartás akkor, mikor valami nem úgy jön össze, ahogy szeretnénk. Kitartás akkor, mikor egy koncert nem sül el olyan jól, mikor nem tudsz bekerülni egy fesztiválra, mert (miért?) nem vagy jóban a szervezővel, vagy nem tol hátulról úgy senki, ahogy kellene. És persze a hit. Hinni abban, hogy amit csinálsz, azt jól csinálod. Hinni a társaidban, a dalokban.

Rockbook: - Korábbi klipjeitek sok zenei csatornán mentek különböző műsorokban. Mi szükséges ahhoz, hogy egy zenekar be tudjon mutatkozni, hogy nagyobb közönséghez érjen el a zenéje?

Kéri Zoltán: - Tényleg volt egy pár próbálkozás, de sajnos a klipjeink nem lettek „felkapva”. Egy-egy műsorban le lettek adva, de a zenei csatornákon nem ment szinte semmikor. Így elég kevés emberhez jutott el sajnos. A többit az előző pontban kifejtettem… :)

Rockbook: - Mikor és hol láthatnak titeket legközelebb a rajongók?

Kéri Zoltán: - Idén is, és 2018-ban is a Mobilmánia vendégeként fogjuk járni az országot. Nagy szerencsénk van Velük, hisz a stílusunk sem idegen az Ő zenei világuktól, és sok segítséget kapunk Tőlük. Emberileg is megtaláltuk Velük a közös nevezőt, hozzáteszem egyáltalán nem volt nehéz…

Szóval nézzétek a közösségi oldalakat, a honlapunkat, és gyertek minél többen szórakozni, kikapcsolódni!!!

 

Rockbook: - Köszönjük!

 

Támogatónk a Hangfoglaló Program.