Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az év legütősebb koncertjét rendezték a Barba Negrában: Testament, Annihilator, Death Angel koncertbeszámoló



Az idei év bővelkedik az izgalmas turnés „csomagokban”, és pár a Stone Sour és a The Pretty Reckless, valamint Alice Cooper és a Europe közös akciója elkerül minket, a múlthónapban például láthattuk a The Charm The Fury, az Amaranthe és az Eluveitie koncertjét, most pedig ismét a Hammer Concerts jóvoltából vehettünk részt a Death Angel, Annihilator, Testament triumvirátus buliján a Barba Negra Clubban.
 
Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy nem vagyok a thrash metal műfaj elkötelezett híve, valamiért elkerültük egymást, de ez nem azt jelenti, hogy ne ismerném el a stílus zenekarainak munkásságát, vagy ne követném azt valamennyire, és kíváncsian vártam, mit hoznak ki a zenekarok ebből a szombat estéből. A Death Angel már fél 8 körül belecsapott a húrokba a Father of Lies dallamára, és arra sem kellett sokat várni, hogy egy Magyarország feliratú sál is felkerüljön a színpadra, amellyel természetesen lelkesen pózoltak a zenészek. Sajnos az idő rövidsége miatt csak hét számot játszott a veterán kaliforniai csapat, amelyek közül az egyik egy AC/DC klasszikus, a Dog Eat Dog volt, amelynek sajnos Malcolm Young halála szolgáltatta a szomorú apropóját. Mindenesetre le a kalappal a zenekar előtt ezért a kis megemlékezésért. 
 
A Death Angel setlistje:
 
01. Father of Lies
02. The Dream Calls for Blood
03. Claws in So Deep
04. The Ultra-Violence / Thrown to the Wolves
05. Mistress of Pain
06. Dog Eat Dog (AC/DC)
07. The Moth
 
A Death Angel után rövid színpadi átrendezés követően felhangzott az Annihilator intrója, majd pedig a zenekar is felbukkant a pirosas fények között. A kanadaiak a Death Angelnél valamivel talán dallamosabban, de semmiképp sem kisebb lendülettel és lelkesedéssel nyomta a metalt, szólók szempontjából pedig talán ők nyújtották a legjobb teljesítményt az este folyamán. Jeff Watersék pár hete adták ki For The Demented című új albumukat, de most még nem ennek a lemeznek a dalait mutatják be, bár a Twisted Lobotomy már ezúttal is helyet kapott a programban és nem lenne meglepő, ha hosszabb távon is a része maradna, ahogy valószínűleg az ellen sem lenne senkinek kifogása, ha a zenekar majd az esetleges lemezbemutató turnéval is visszatérne hozzánk.
 
Az Annihilator setlistje:
 
01. One to Kill
02. King of the Kill
03. No Way Out
04. Set the World on Fire
05. Phantasmagoria
06. Twisted Lobotomy
07. Alison Hell
08. W.T.Y.D.
 
A Testament azonban nagyon is lemezbemutató turnét tart már most, hiszen a tavaly megjelent Brotherhood Of The Snake album adta a koncertsorozat apropóját, és el is hangzott négy új dal (Brotherhood Of The Snake, Centuries Of Suffering, Stronghold, The Pale King), amiket a közönség már hallhatóan jól ismert. A Testamentben (és persze az este másik két zenekarában is) mindenki kiváló muzsikus, így – bár alapvetően nem vagyok a különféle szólók híve – ezúttal nagyon szívesen hallgattam Alex Skolnick, Eric Peterson és Gene Hoglan „magánszámát” is. A Testament fő fellépőhöz méltóan nagyjából másfél órás koncertet adott, és ennyi időbe szerencsére hellyel-közzel minden belefért, Chuck Billyék pedig szinte az összes albumukról előkaptak legalább egy-egy dalt a színültig telt Barba Negra Club legnagyobb örömére.
 
A Testament setlistje:
 
01. Brotherhood of the Snake
02. Rise Up
03. More Than Meets the Eye
04. The Pale King
05. Centuries of Suffering
06. Signs of Chaos (Alex Skolnick szóló)
07. Electric Crown
08. Into the Pit
09. Low
10. Stronghold
11. Throne of Thorns
12. Gitárszóló (Eric Peterson)
13. Eyes of Wrath
14. Dobszóló (Gene Hoglan)
15. First Strike Is Deadly
16. Basszusszóló (Steve DiGiorgio)
17. Urotsukidôji
18. Souls of Black
19. The New Order
 
Ráadás:
 
20. Practice What You Preach
21. Over the Wall
 
Egyébként is jó volt látni, és már hetekkel ezelőtt olvasni, hogy teltházas lesz a buli, ami jól mutatja, hogy mennyire vágyik a hazai közönség az ehhez hasonló (január 26-án a Kreator érkezik majd, már lehet készülni arra a bulira). Egyébként is átjárta az egész estét az összetartozás és az egymás iránti tisztelet hangulata, amit talán az bizonyít leginkább, hogy azok, akik csak valamelyik zenekar miatt jöttek, ugyanúgy végigtombolták a másik két csapat koncertjét is, aki pedig mindhárom bandát egyformán szereti, gyakorlatilag egy hatalmas, előrehozott karácsonyi ajándékot kapott ezen az estén.
 
Bár bő egy hónap még hátra van az évből, azért ilyenkor már elkezdünk visszagondolni az elmúlt hónapokra, és még ha akadtak is olyan turnék, amik elkerültek minket, összességében nem lehet okunk panaszra, hiszen rengeteg fantasztikus koncerten lehettünk ott, és nem kérdés, hogy a Death Angel-Annhiliator-Testament buli is ezek közé tartozik – sőt, ha jelzőt kellene rá találni, azt mondanám, ez volt az idei év legütősebb koncertje, a szervezőknek pedig ezúton is jár a köszönet, amiért elhozták nekünk!
 
Tóth Mátyás
 
Fotó: Polgár Péter, Martina Sestic (Venia Mag)