Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az Iron Maiden mindig is a Metallica egyik legfontosabb hatása volt



A Metallica dobosa, Lars Ulrich egy friss interjúban idézte fel az Iron Maiden-nel való megismerkedésének történetét és arról is beszélt, hogyan lepte meg James Hetfield a zenekart a Blackened karanténvideójának ötletével.
 
"Az Iron Maiden mindig is a Metallica egyik legfontosabb hatása volt. Egészen 1981-ig nyúlik vissza a kapcsolatunk, amikor Steve Harris és a banda akkori énekese, Paul DiAnno volt olyan kedves és behívott engem a koppenhágai koncert backstage-ébe, hogy ne kelljen odakint fagyoskodnom. Azért is jelentenek fontos inspirációt számunkra, mert nagyon menők a borítóik és igazán szeretik a rajongóikat. Az elmúlt 4-5 hónapban sokat hallgattam az első Iron Maiden albumokat, mert ezekre lehet a legjobban edzeni.
 
James mindannyiunkat meglepett a Blackened karanténvideójával. Egyszer csak elküldött egy videót és fogalmam sem volt, mi lesz az. Fülig ért a szám, amikor megnéztem és kiderült, hogy feljátszotta a Blackened-et, úgyhogy ezután én is ezt tettem és továbbküldtem az anyagot Rob-nak, végül pedig a producerünk, Greg Fidelman rakta össze az anyagot. Nagyjából egy hét alatt megvoltunk mindennel és megoszthattuk a videót a rajongókkal, ami csodálatos élmény volt ebben a nehéz időszakban."