Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az 'It Would Be So Nice' című Pink Floyd dalhoz érkezett egy 1968-as felvétel



1968. március 12-én jelent meg a Pink Floyd negyedik kislemeze, az It Would Be So Nice. Ez volt a zenekar második kislemezen megjelent dala, amit Richard Wright írt. Amíg nem jelent meg a The Early Singles című album az 1992-es Shine On című díszdobozos kiadvány részeként, a dal csak a Masters of Rock című válogatáson volt elérhető.
 
A dal általános vélekedés szerint a Pink Floyd egyik legrosszabb kislemeze. Megírását csak a szükség vezérelte, mivel Syd Barrett nem volt többé a zenekar aktív tagja. Megjelenése után a zenekar és a rajongók egyaránt elfeledkeztek a dalról.
 
Syd Barrett távozása után a Pink Floyd először Rick Wright alig vállalható dalát, az It Would Be So Nice-t vette fel. Popos-pszichedelikus hangzása, erőltetett könnyedsége – ami a Holliest, a Monkeest és más „slágergyárosokat” idézi – biztosította, hogy a brit slágerlisták közelébe se érjen. Ahogy Roger Waters később elmondta, senki sem vette meg, mert olyan csapnivaló volt. Ám Waters próbálkozásai sem bizonyultak sikeresebbnek. A kislemez B-oldala, a Julia Dream ugyanazt a problémát hangsúlyozta: bár a zenekar a Syd Barrett által kitaposott utat akarta járni, próbálkozásaik reménytelenül gyengék voltak.