Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az online játékipar legnagyobb durranásai 2022-benNagyon úgy tűnik, hogy az  online játékipar 2022-ben durván rálép a gázra, és olyan újdonságokat fog piacra dobni, amiket a korábbi években még csak kóstolgattunk. Nem is csodáljuk, hiszen a modern technológia ma már évente olyan úttörő megoldásokkal és csúcskütyükkel rukkol elő, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket.
 
Természetesen a lehetőségek végtelen tárházát a videójáték fejlesztő cégek és az iGaming online kaszinó szolgáltatók is igyekeznek minél inkább kihasználni. Na de milyen vívmányokról is beszélünk pontosan? Lássuk a 2022-es év három legfőbb trendjét, amire érdemes lesz odafigyelni!
 
Zűr a paradicsomban: A Microsoft kihívóra akadt?
 
2017 óta úgy tűnt, a Microsoft jó időre kisajátította az előfizetés alapú játékcsomagok népszerűségi kitüntetését Xbox Game Pass előfizetésével. 2022-ben azonban más szelek fújnak. Még alig pukkantak el az utolsó petárdák, a Nintendo máris elkezdte felszívni magát nehézsúlyú vetélytársa ellen Switch Online előfizetési opciójával, mely kecsegtető add-onokat és más szuper előnyöket foglal magában.
 
Azonban nem csak ez a két vállalat húz hasznot a cloud gaming előnyeiből. Más cégek is igyekeznek előfizetést kínálva havi számlakörforgásba zárni ügyfeleiket. Ilyen az Apple Arcade előfizetése a prémium mobiljátékokhoz, az Amazon és Nvidia havi subscription megoldásai a felhőalapú termékekre, vagy az EA és Ubisoft Xbox Game Pass opciója.
 
Az AR és VR nagy dobása
 
Az AR (kiterjesztett valóság) és a VR (virtuális valóság) sosem volt még forróbb téma a játékfejlesztők körében. Ne aggódj, legalább az egyikről tuti hallottál már: az előbbi talán legjobb példája a Pokémon Go, míg az utóbbi először a Pavlov VR játékon keresztül kapott jelentősebb figyelmet a népszerű svéd YouTuber, Pewdiepie csatornáján keresztül.
 
A virtuális valóságba csöppenéshez elengedhetetlen VR szemüvegek gyártása fénysebességgel feltörekvő biznisz, melyen az Apple és Microsoft már évek óta rivalizál. Talán 2022 lesz az az év, amikor pár tényleges fejhallgatót és okosszemüveget is a kezünkbe vehetünk. Az AR technológiát felrobbantó Niantic 2016-os Pokémon Go applikációjával megütötte a főnyereményt. Sajnálatos módon azonban a vállalat azóta nem tudott maradandót alkotni, így azóta más fejlesztőknek igyekszik meghozni egy potenciális újabb áttörést.
 
A kriptovaluta immár biztos rajtunk marad
 
2021-ben láthattuk először a kripto és az online játékipar összefonódását, mind a videójátékok, mind pedig az online kaszinók vonatkozásában. Habár az embereket továbbra is megosztja a virtuális valuta által keltett decentralizációs mozgalom, mely szüleményei közé tartoznak a kripto tokenek és a “gazdagodj meg hamar” hozzáállás, 2022-ben továbbra is ugrásszerűen nő a blockchain technológiára épülő startupok száma.
 
Egy szó mint száz
 
A most még talán kissé futurisztikusnak tűnő megoldások sokakat szkeptikussá, s távolságtartóvá tesz, mely valamelyest érthető. Azonban ne feledjük: annyira merülünk bele ebbe az új metaverzumba amennyire számunkra kényelmes. Nem kell tőle tartani, főleg ha a játékokról van szó. Ezek az újítások a mi élményvilágunk, ingerküszöbünk és szórakozásunk kibővítését szolgálják. Ezért, ha szembetalálod magad egy ilyen alkalommal, vágj bele, s fedezd fel az általa nyújtott lehetőségeket!