Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az orális szex és a rák kapcsolatáról beszélt Bruce Dickinson



Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekese nyelv- és nyirokcsomórákkal is küzdött, de 2015 májusában teljesen gyógyultnak nyilvánították. Ebben az időszakban több  helyen is azt lehetett olvasni, hogy a frontember orális szex következtében fertőződött meg és akár így volt, akár nem, az orvosilag bizonyított tény, hogy a HPV-vírus valóban terjedhet így, Bruce szerint azonban a sajtó túl nagy ügyet csinál ebből.
 
"Nagy hülyeség, hogy ennyire megbélyegzik az embereket emiatt. Ha megkérdezik, milyen daganatod van és azt mondod, laphámsejtes karcinóna, azt senki sem érti, pedig ugyanaz, mint a nőknél a méhnyakrák, csak a torokban. Ugyanazok a sejtek fertőződnek meg. A nők esetében viszont senki sem jön azzal, hogy biztos azért lett méhnyakrákja, mert rossz ember és szexelt valakivel. Érdekes is lenne, ha ezt hánytorgatnák fel, hiszen enélkül kihalna az emberiség.
 
De szerintem az is álszent dolog, hogy az orális szexből ekkora ügyet csinálnak. Olyan, mintha megint az iskolában lennénk, ahol egyesek azzal jönnek, hogy az orális szex milyen ciki, ahelyett, hogy inkább közös erővel próbálnánk kideríteni, hogy mi az oka annak, hogy bár az emberek 80%-a kapcsolatba kerül a HPV-vírussal, elsősorban csak bizonyos rétegek lesznek rákosak tőle, például a 40 feletti férfiak, akiknél a nőkkel ellentétben nincs egyszerű vizsgálat ennek kiderítésére. Az viszont jó hír, hogy a HPV által okozott torokrák még akkor is szinte 100%-ban gyógyítható, ha már csak azután veszik észre, hogy elterjedt egy kicsit és nyirokcsomó-daganatot okozott."