Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az Ossian bemutatta új albumát a Barba Negra Trackben (koncertbeszámoló)

Nagy élmény, ha az ember egy legendás zenekart láthat, az pedig még fantasztikusabb, ha nem is egyet, hanem mindjárt kettőt is elcsíphet, ahogy az május 6-án történt a Barba Negra Trackben, ahol az Ossian, valamint a Kalapács és az Akusztika adott közös bulit a rock és metal fanatikusok legnagyobb örömére.

Nem állítom, hogy bármelyik zenekarnak is hatalmas rajongója lennék, vagy gyakran hallgatnám, de mégiscsak két olyan csapatról beszélünk, akik több évtizede a magyar zenei élet meghatározó szereplői, és akiktől az egész ország ismer legalább egy-két dalt, egy ilyen közös bulit pedig súlyos hiba lenne kihagyni. Szerencsére ezt múlt szombaton is sokan gondolták így és a két csapat elkötelezett hívei is összegyűltek, ezért már a Kalapács és az Akusztika koncertjére szépen megtelt a Track és sokan énekelték együtt Józsival a hangulatos, örökérvényű dalokat, amelyek tökéletesen megadták az alaphangot az estének. Jobb vendégzenekart talán nem is lehetett volna találni.

 

 

Az Ossian tényleg lemezbemutatónak szánta ezt az estét, és az Ezredszer után máris három új dal következett, ráadásul az Ébredj fel-ben és A szerencse angyalában a Tales Of Evening billentyűse, Ádám Attila is közreműködött még tovább színesítve az egyébként sem unalmas estét. Az új lemez címadó dala után pedig kicsit érzelmesebb vizekre evezhettünk A régi láng és a Ha te ott leszel velem párosával, amelyek a tavaly megjelent 30 év legszebb balladái válogatásalbumon is hallhatók, és garantáltan megérintik a hallgató, ez esetben pedig a koncertlátogató szívét és lelkét, és bár egy koncertre általában elsősorban bulizni és tombolni megy az ember, szerintem határozottan szükség van az ilyen élményekre és pillanatokra is, főleg egy olyan zenekar esetében, amely akár egy teljes koncertet is adhatna kizárólag balladákból.

A Ha te ott leszel velem után tovább folytatódott az új lemez bemutatása, méghozzá ismét három dallal: a Célszemély, a Szememben, mint egy tükörben és a Köd előtted, köd mögötted is felcsendült, és le a kalappal az Ossian tábor előtt, ugyanis láthatóan és hallhatóan sokan elvégezték a „házi feladatot” és megismerkedtek otthon az új nótákkal, hogy a koncerten már gond nélkül énekelhessék azokat Endrével.

 

 

Az új albumról még az Ahol a szürkeség véget ér hangzott el, de közben már sorra érkeztek a korábbi lemezek legnépszerűbb dalai és persze az olyan kihagyhatatlan klasszikusok is, mint az Acélszív, az Éjféli lány, a Rocker vagyok, a Magam útját járom és a Rock katonái, valamint nagyjából a koncert felénél Kálózi Gergely dobszólóját is meghallgathattuk. És ha már itt tartunk, mindenképpen meg kell említeni a zenekar többi tagját is, hiszen Rubcsics Richárd és Erdélyi Krisztián is tökéletesen hozták a dallamaikat, szólóikat, témáikat, Paksi Endre pedig még mindig az egyik legjobb magyar énekes ebben a műfajban.

De a legnagyobb elismerés a közönségnek jár, akik rendületlenül kitartanak a zenekar mellett és utaznak el a koncertjeikre az ország különböző pontjairól, sőt, még a határokon túlról is, és ennél nagyobb elismerés talán nem is létezik egy zenekar számára, és bár ez hivatalosan az új album bemutató koncertje volt, nyugodtan nevezhetjük akár egy újabb Ossianosok nemzetközi találkozójának is, aminek nagy élmény volt a részesévé válni, a nyári bulik után pedig szeptember 16-án lehet majd ismételni a Trackben.

 

További fotókhoz klikk ide!

 

 

Tóth Mátyás

Fotó: Dávid Zsolt