Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az Ossian népszerűsége továbbra is töretlen: A Reményhozó lemezbemutató koncert – 2019.09.14., Barba Negra Track



Ossian, Crystal Viper – 2019.09.14., Barba Negra Track
 
Valamiért úgy alakult, hogy legutóbb bő két éve, 2017 tavaszán sikerült elcsípnem élőben az Ossiant, amikor is az akkor aktuális Az igazi szabadság album dalait mutatták be, néhány nappal ezelőtt pedig az idén áprilisban napvilágot látott A reményhozóval ismerkedhettünk meg a Barba Negra Track-ben.
 
A vendégzenekari szerepkört ezúttal a Crystal Viper töltötte be a lengyel-magyar barátság nevében és egyáltalán nem véletlenül esett rájuk a választás, hiszen a banda tagjai nagy Ossian rajongók, ráadásul a tavaly megjelent Egyek vagyunk tribute albumon is szerepeltek az Ítéletnap dallal. A csapat egyébként is hasonló zenei vizeken evez, ugyanis klasszikus metalt játszanak, ami egy meglehetősen telített mezőny, és újat mutatni sem egyszerű benne, így a lengyelek elsősorban az énekesnőjük, Marta Gabriel révén igyekeznek kiemelkedni a tömegből és azt kell mondjam, sikerül is nekik, mivel Marta hangja élőben is meggyőző, ráadásul nagyon kedves és barátságos személyiség, így ha a dalok nem is feltétlenül, ő maga biztosan sokakban megmaradt erről az estéről.
 
 
Ahogy a bevezetőben már említettem, viszonylag rég láttam élőben az Ossiant, és bevallom, előzetesen az idei lemezhez sem volt szerencsém, így kíváncsian vártam, hogy mit tud mutatni 2019 őszén a zenekar. A nyitással természetesen biztosra mentek Endréék, hiszen A rock katonái még mindig egy olyan dal, amire azonnal megmozdul a közönség, az pedig már itt kiderült, hogy a csapat kifejezetten jó formában van és maga Endre is olyan erővel és energiával énekel, amilyenhez foghatót már rég hallhattunk tőle.
 
 
Az este egyébként már csak azért is különleges volt, mert a zenekar dobosa, Kálózi Gergő – aki valamiért még mindig „új fiúként” élt a fejemben, pedig már hét éve erősíti a bandát – néhány nappal korábban apuka lett és megszületett Luca nevű kislánya, így ezúton is szeretettel gratulálunk neki!
 
Az olyan klasszikusok, mint az Acélszív és a Desdemona mellé szép számmal bekúsztak új dalok is a programba, így az este kitűnő lehetőséget biztosított a hozzám hasonlók számára, akik itt igyekeztek megismerkedni A reményhozó lemezzel, azoknak pedig, akik már betéve tudják az összes új nóta szövegét – és természetesen magasan ők voltak többen – bizonyára hatalmas örömet okozott, hogy élőben is hallhatták új kedvenceiket, ráadásul igazán minőségi tálalásban, mind a hangzást, mind a látványt tekintve. Ha választanom kellene, így első hallásra a Hangzavarban a harmóniát és a Gyönyörű bolond című dalokat tudnám kiemelni és nem lepne meg, ha ezeknek hosszú időre bérelt helyük lenne a koncerteken. Utóbbi egyébként már csak azért is megmaradhatott a jelenlévők emlékezetében, mert Endre basszusgitárt ragadott, Erdélyi Krisztián pedig átváltott a billentyűs hangszerekre, ami még érdekesebbé és színesebbé varázsolta az egyébként sem unalmas estét.
 
 
A csapat végül A barát és a Rocker vagyok dallamaira vonult le a színpadról a ráadás előtt, amelyre visszatérve A reményhozóért kapott platinalemez egy-egy példányával ajándékoztak még két régi rajongót és bár sokan előszeretettel kritizálják az Ossiant, azt el kell ismerni, hogy ez igazán kedves és jó fej gesztus volt, amit nem sok zenekar tesz meg. A koncert végére az Ahányszor látlak, a Magányos angyal és a Mire megvirrad fért be, utóbbiba pedig még a Judas Priest egyik klasszikusa, a Breaking the Law egy rövid részletét is belecsempészték.
 
 
Az este alapján kijelenthető, hogy az Ossian népszerűsége továbbra is töretlen, a rajongótábor pedig csak nőtt az évek során és a Barba Negra Track még mindig könnyen megtelik a zenekar pólóit viselő közönséggel, akiknek ezúttal sem lehetett okuk panaszra, sem a dalokat, sem a banda teljesítményét illetően.
 
A koncerten elhangzott dalok:
 
01. A rock katonái
02. Szembesítés
03. Megjártam mennyet és poklot
04. Amikor még
05. Ahol a szürkeség véget ér
06. Ünnepeld velem
07. Acélszív
08. Hangzavarban a harmóniát
09. Desdemona (A féltékenység fantomja)
10. Ez jár nekem
11. Végállomás motel
12. A magam útját járom
13. Elán
14. Örökké az leszel
15. Gyönyörű bolond
16. Hatvanszor
17. Soha nem lehet
18. A barát
19. Rocker vagyok
 
Ráadás:
 
20. Ahányszor látlak
21. Magányos angyal
22. Mire megvirrad
 
További képekért klikk ide!
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Radó Norbi – Photinvisible