Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az új Five Finger Death Punch album címének jelentéséről mesélt Báthory ZoliJúlius 5-én a Budapest Arénában játszik a Five Finger Death Punch, augusztus 19-én pedig megjelenik a banda új albuma, az AfterLife, amelynek címéről a zenekar magyar gitárosa, Báthory Zoli árult el érdekességeket.
 
"Az új lemez az AfterLife címet kapta és ez a szó több mindent is jelent számunkra. Például a pandémia utáni életet, ami szerintem világszerte komoly változásokat hozott és megváltoztatta az emberek gondolkodását. Jött egy kétéves kényszerünet és a többség egyik napról a másikra nem járt be dolgozni. Ennek lett egy olyan következménye, hogy az emberek jóval kevesebbet költöttek benzinre, hiszen ritkábban kellett tankolniuk, és sokkal több időt töltöttek otthon. Ez ráébresztette őket, hogy korábban igazából csak azért jártak haza, hogy aztán másnap újra elmehessenek dolgozni. Belekerültek egy véget nem érő mókuskerékbe és közben nem is éltek igazán.
 
Aztán persze beszélhetünk a túlvilágról is, ami minden kultúrában más és más. A vikingek a Valhallában hittek, ahova csak úgy juthattak el, ha hősi halált haltak egy csatában. Ezzel szemben a buddhisták a felvilágosodásra törekszenek, ezért nagy figyelmet fordítanak a meditálásra és a spiritualitásra, a keresztényeknél pedig érdekes kettősség van a menny és a pokol miatt. Az egyik a jutalom, a másik pedig a büntetés, és attól függ, hova kerülnek, hogy mennyire tartják be a parancsokat. Egy biztos: bármiben is hiszünk, a túlvilágról alkotott képünk alapvetően határozza meg az életünket, az erkölcseinket és gyakorlatilag minden tettünket."