Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bad Taste - "Nem tudom mi az a szellemi háttér, nekem olyan sosem volt" (interjú)Tudjátok, az van… hogy van egy nagyon szimpatikus zenekar Szegeden, a Reszegi László, Frank László, Szalma László és Bozsogi Zoltán alkotta Bad Taste. A srácok nemrégiben készítették el új kislemezüket, ’Prosztó’ címmel. A szentesi The Fly zenekar (Balogh Levi, Szabó ’Roki’ Dávid és Sebők Tomi) a Rockbook Rockmagazin képviseletében vállalkozott rá, hogy készít egy interjút a srácokkal, ahol a zenekarban történt változásokról, a csapat hétköznapjairól, és az új kislemezről kérdezték a Bad Taste képviseletében Szalma László-t.

Tomi: - A közös szegedi koncertünkön nyilvánvalóvá vált számomra, hogy vannak megrögzött Bad Taste fanok, de meséljetek légyszi a csapat megalakulásáról a Rockbook olvasóinak is.


Szalma László: - Igazából nem egy izgalmas történet, az alapító tagok együtt zenéltek előtte egy főleg feldolgozásokkal operáló bulizenekarban, ami aztán, ahogy a gyerekek felnőttek és lediplomáztak széthullott darabjaira, a maradék meg leült megbeszélni, hogy hogyan tovább, aztán ez lett belőle. Ennek már hat éve – és még mindig nem vagyunk rocksztárok.

Levi: - A mostani énekesetek, Borsó kb 1,5 éve csatlakozott a zenekarba. Hogyan került a képbe András után?

Szalma László: - Sokat lépünk fel a Club Noir-ban, és jóban vagyunk a tulajjal, ő ajánlotta be nekünk. Addigra már annyira ki voltunk éhezve, hogy bárkit bevettünk volna, akinek ritmusra hang jön ki a száján, de Borsó nagyon jól passzolt a bandához.

Roki: - Nemrégiben jelent meg a ’Prosztó’ című kislemezetek. Hogyan fogadta a közönség, milyen visszajelzéseket kaptatok?

Szalma László: - Eddig szerencsére csupa pozitív visszajelzést kaptunk. Biztos van egy rakás negatív is,de ők gondolom magukban morognak.

 

A teljes kislemezt itt meghallgathatjátok!

 


Tomi: - Több saját dalotokat is van. Az új EP-re ezek közül 3 került fel. Mi alapján választottátok ki ezt a három nótát, illetve mi jellemzi átlagban a kislemezt?

Szalma László: - Ha az ember ennyi csodálatos számot ír, akkor borzasztó nehéz dönteni. Azt hiszem mindenki másik három számot szeretett volna felrakni a demóra. Megpróbáltuk saját magunkat kívülről látni a közönség fülével – de rájöttünk, hogy ahhoz, hogy ezt az ember megcsinálja, ahhoz olyan szereket kell fogyasztani, amik valószínűleg károsak az egészségre. Így maradt a jó öreg szavazásos módszer.

Levi: - Tudtommal te vagy a felelős a szövegekért, mi inspirál, és milyen szellemi háttérből építkezel, illetve hogyan is zajlik egy Bad Taste dal megszületése?

Szalma László: - Nem tudom mi az a szellemi háttér, nekem olyan sosem volt. A fejemben az összes hülyeségből lejön az a nettó három mondat, amit egy héten a körülöttem lévő emberekkel beszélgetek, továbbá az a nagy csomó, amit tök részegen kiírogatok facebookra unalmamban, a maradékból születnek a szövegek. A zenéhez az alap riffeket Frank Laci szállítja, aztán Reszegi Laci elbírálja, hogy disznó vagy nem disznó. Ha disznó, akkor nekiülnek számot kovácsolni belőle. Ez szakértelmet igényel, így aztán nagyon nehezen megy nekik. Ha a tanácstalanul magad elé bámulásért lehetne Grammy-t kapni, akkor mi már tele lennénk szobrokkal. Abból építenénk próbatermet. De tök mindegy, mert a végén mindig megszületik a világ legjobb száma az egész világon.

Roki: - Sok helyen felléptek, felléptetek, fesztiválokat is beleértve. Melyik volt a legemlékezetesebb bulitok? Emlékeztek ilyenre, vagy győzött az alkohol?

Szalma László: - Nekem így elsőre a SzAR fesztes koncert ugrott be, az jó kis buli volt, én nagyon élveztem. Remélem megyünk az idén is.

Tomi: - Szintén a szegedi koncertünkön előadtatok egy Turbo Negro feldolgozást, ha jól emlékszem a ’Get It On’ című dalt. Mely előadók inspirálnak benneteket? Kik a közös kedvencek?

Szalma László: - A skandináv rock zenét nagyon szeretjük (Hives, Gluecifer, Turbonegro), ez valamennyire koncepció is, hogy szeretnénk valami olyasmit csinálni. Nem tudom mennyire sikerül.  De közös nagy kedvencek azt hiszem nincsenek, elég különbözőek vagyunk.

Roki: - Terveztek új videóklipet készíteni valamelyik dalotokhoz?

Szalma László: - Igen, szeretnénk majd, de még nincs ötlet.

Levi: - Mik a terveitek a közeli és távoli jövőre nézve?

Szalma László: - Ha minden jól alakul, akkor tavasszal megint szeretnénk három számot rögzíteni. Próbálunk bekerülni mindenhova, ahova csak ilyen prosztó zenével lehet.

 

Bad Taste koncert - Szeged, Rongy kocsma

 


Bónuszkérdések

Levi: - Kit részesítenél szexuális örömökben? Egy nyakig szőrös szűzlányt, vagy legszebb álmaid nőjét, de annak meg f*sza van.


Szalma László: - Az én álmaim nőjének fasza van és nyakig szőrös szóval nem értem a kérdést.

Roki: - Ki a legnagyobb húg-gyalázó és ki a láncfűrészes?

Szalma László: - Reszegi Lacinak most terhes a felesége, szóval ő már volt igazi lánnyal, úgyhogy szerintem ő. A láncfűrész meg nagyon drága.

Tomi: - Hogy a halad a „Sört az internetre kampány? Csináljatok egy petíciót, szerintem sokan aláírnák!

Szalma László: - Ez jó ötlet, bekerült a távoli tervek közé.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/badtasterocks?fref=ts

 


 

Címkék: 
Bad Taste