Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bárdolatlan szívű rockerember az erdőből

Sokak szerint manapság már nehéz egyedit és különlegeset alkotni a rock világában, HatárESET azonban mégis úgy döntött, hogy megpróbálkozik ezzel és néhány havonta előbukkan erdejéből, hogy egy-egy klip formájában ossza meg gondolatait és különös élete darabkáit a hallgatósággal.
 
Mit is mondhatnék? Messziről jött ember vagyok...
 
A vandálok szomszédságában nevelkedtem, ahol nem finomultak ki a dolgok.
Az enyéim mások, mint akiket a kedvességükről lehet ismerni.
Csak már nincs belőlünk több, én maradtam...
 
Elindultam hát és most megjöttem...
Hosszú volt az utam, a lelkem határtalan, a szívem bárdolatlan.
Akik ismernek vagy hallottak rólam, csak így emlegetnek:
HatárESET, a bárdolatlan szívű rockember.
 
Igen, rockemberré váltam, nem lehet más utam, amíg a lényem kisimítva nincsen...
 
Amit most megmutatok, lehet, hogy barbárság, de nem beszél mellé.
Azt sem titkolom, hogy vannak még hasonlók a tarsolyomban.
Ha újra erre járok, hozok még belőlük!
 
Ezek első darabja a most látható 'Benne vagyok' című klip, amelyet a cikk alatt meghallgathattok. Favágó hősünk pedig arra is szakított időt bokros (vagyis inkább fás) teendői között, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre és felfedjen pár dolgot titokzatos történetéből. 
 
Rockbook: Honnan ered a zene/zenélés iránti vágyad?
 
HatárESET: Kicsi voltam még és ezt a dolgot nálunk senki nem tudta jól. Amikor anyám esténként azt duruzsolta a fülembe, hogy: "aludj szépen vagy énekelek neked valamit", eldöntöttem, hogy én más leszek, nekem ehhez kell értenem és bizony muzsikus leszek.
 
Rockbook: Mióta zenélsz? 
 
HatárESET: Amióta elbírom a gitárt. Azelőtt a tánccal próbálkoztam, de szerencsére azt kinőttem. Hogy ez mikor lehetett? Számszerűen most már évtizedből is többet kell említeni.
 
Rockbook: Jártál tanárhoz, vagy teljesen magadtól tanultál meg mindent?
 
HatárESET: Mifelénk nem divat segítséget kérni. Persze megpróbáltam kibújni ezen hagyomány alól, de végül a hatékonytalansága ellenére mégiscsak a saját kútfőnél maradtam. Ezért aztán beletelt némi időbe, míg minden szükségeset beszereztem, de így közben legalább csak magammal veszekedtem.
 
Rockbook: Miért pont a favágók?
 
HatárESET: A faragatlanság az egyik gyengém és a fejsze segít ezt egyensúlyban tartani. Apám szokta mondani, ha kicsit kapatos volt: "mi nem egyszerű emberek vagyunk, hanem a vihar szolgái, a rombolás úttörői, az a dolgunk, hogy segítsünk az orkánnak, hogy el tudja végezni a munkáját".
 
Rockbook: Mire utal a HatárESET név?
 
HatárESET: A bátyám mondta rám először, amikor már többedszer nem tudta hova tenni a produkcióimat: "határeset a fickó, de azért elfogadjuk". Azóta így különültem el az egyértelműektől.
 
Rockbook: Milyen stílust képviselsz zeneileg?
 
HatárESET: Akik ismernek vagy hallottak rólam, csak így emlegetnek: a bárdolatlan szívű rockember. Igen, rockemberré váltam, nem lehet más utam, amíg a lényem kisimítva nincsen...
 
Rockbook: Ez a dal milyen anyagon fog szerepelni? Tervezel album, esetleg EP megjelenést?
 
HatárESET: Imádom az albumokat. Egyszer nekem is lesz. A "dal", amit most megmutatok, egyelőre egyedül van. Amúgy lehet, hogy barbárság, de legalább nem beszél mellé. Viszont azt sem titkolom, hogy vannak még hasonlók a tarsolyomban. Hamarosan hozom ezeket is, össze fog állni a kép.
 
Rockbook: Mi a további terved a projekttel?
 
HatárESET: Mit is mondhatnék? Messziről jött ember vagyok... De az biztos, hogy ha elindulok, nem állok meg. És most elindultam!
 
Ha szeretnétek végigkísérni HatárESET-et ezen az izgalmas és különleges utazáson, szegődjetek mellé az alábbi előrhetőségeken: Honlap, Facebook, Instagram
 
 
A 'Benne vagyok' című új klip itt megtekinthető: