Bejelentkezés

x
Search & Filters

Beatrice 40 - Nagy Feró életműkoncert rengeteg sztárvendéggel április 7-én a Budapest Arénában!



Nagy Feró nevét a Beatrice frontembereként és színpadi szerepei kapcsán mindenki jól ismeri, több évtizede a zenei élet egyik legfoglalkoztatottabb, legkedveltebb előadója határon innen és határon túl. Páratlan pályafutása alkalmából egy egyszeri és megismételhetetlen életműkoncertre készül 2018. április 7-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A nagykoncerten a Beatrice 40. születésnapját is megünnepli vendégekkel, meglepetésekkel. (Nagy Feróval készül interjúnkat itt olvashatjátok)
 
Feró a hatvanas évektől kezdve énekel, zenél, a magyar új hullám egyik vezéregyénisége lett. 1970-ben alapította meg a Beatrice zenekart Csuka Mónikával közösen, amely akkor az ország egyetlen női beatzenekara volt. 1978-ban újraalakította a Beatricét, aminek a frontembere lett, de sajnos néhány évvel később a zenekart feloszlatták, s így Németh Alajossal létrehozta az Ős-Bikinit. A Beatrice 1987-ben újrakezdte munkásságát, ezután már sikeres együttesként törtek be a mainstreambe. Az évek során a politikai ellentétek nem kedveztek a csapat különböző felállásainak, ám a sok akadály és buktató ellenére a ’90-es évek közepétől az addig kiadatlan dalaik is lemezre kerülhettek, s népszerűségük egyre csak nőtt. Nagy Ferónak olyan slágereket köszönhetünk, mint a 8 óra munka, Azok a boldog szép napok, a Pancsoló kislány, a Mielőtt végleg elmegyek, a Fagyi, vagy a Gyere kislány gyere.
 
A zenei karrierje mellett mindig fontos volt számára a színház is. Láthattuk például az István, a királyban, a Hair című musicalben, A Játékkészítőben, de a 2017-ben az Újszínházban színpadra vitt Ricse, Ricse, Beatrice rock musicalben is szerepel.
 
Feró mindig keresi az újat, a kihívásokat, legyen szó filmről, koncertről, színházról vagy új dalról. Időt, s energiát nem kímélve veti bele magát ma is a munkába, hogy a tőle megszokott maximumot nyújtsa rajongóinak. Életműkoncertje nem lesz mindennapi, a legnagyobb slágerek mellett olyan dalok is felcsendülnek majd, melyek ritkán hallhatóak a koncerteken. 
 
 
Az este programját sztárvendégekkel is színesítik, akik valamilyen szinten összefonódnak a Beatricével. Közreműködik majd többek között Kalapács József, Varga Miklós, Gidófalvy Attila, Donászy Tibor, Mező Misi, Pásztor Anna, ef Zámbó István és Wahorn András. A koncert díszvendége Miklóska Lajos.
 
A nagykoncerten Ferót zenekara kíséri, Laczik Fecó (basszusgitár), Tari Botond (billentyű, gitár), Nagy Hunor Attila (dob) és Kékkői Zalán (gitár). A csapat új gitárosa Magasvári Viktor Gyula helyét vette át a napokban, ám Viktor a Beatrice örökös tagja marad, s az Aréna-koncerten is néhány dal erejéig láthatják majd a rajongók.
 
Feró és Zalán már több alkalommal zenélt együtt, többször keresztezték egymás szakmai útját, legemlékezetesebb a 2015-ös István, a király turnéjuk volt. Az április 7-i Aréna-koncert egy igazi próbatétel lesz mind a kettőjüknek, hiszen Zalán itt mutatkozik be először a nagyközönség előtt, mint a zenekar állandó tagja.
 
 
Nagy Feró életműkoncert - Beatrice 40
2018. április 7. (szombat), 20:00, Papp László Budapest Sportaréna
 
Előzenekar: Xenon Zenekar
 
Díszvendég: Miklóska Lajos
 
Sztárvendégek: 
 
Kalapács József, Varga Miklós, Gidófalvy Attila,
Donászy Tibor, Mező Misi, Pásztor Anna,
ef Zámbó István és Wahorn András
 
Jegyvásárláshoz klikk ide