Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bemutatkoznak a We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutató Verseny döntősei – 3. rész

A Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg a We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutató Versenyt.

Cikksorozatunkban azt a 15 versenyzőt ismerhetitek meg, akikkel találkozhattok majd az élő döntőn, mely 2017. December 2. szombaton, Budapesten, a Crazy Mama Music Pub-ban kerül megrendezésre.

A versenyen a szakmai zsűri véleménye alapján a legjobb zenekar “Fődíjat”, a legjobb egyéni versenyző “Legjobb Egyéni Előadó” díjat tudhat majd magáénak. A Zsűri tagjai: Vörös Gábor, Bátky Zoltán, Szántó Sándor, Tollár László.

A helyszíni közönségszavazás alapján pedig a legtöbb szavazatot kapott zenekar, vagy előadó elnyerheti a “Közönségdíjat”. Gyertek és szavazzatok élőben a kedvenceitekre! Izgalmas este lesz a '70-es, '80-as , '90-es évek rock/metál dalaival!

Mokka Tribute Band (Szombathely)

A zenekar magját a volt “Mokka zenekar” tagok alkotják, nevük 1968-ig követhető vissza. A szombathelyi körökben ismert “Mokka” zenekar közönség centrikus szellemét 2012 óta a Mokka Tribute Band méltón viszi tovább. A rutinos zenészekből álló csapat elsődleges célkitűzése a ‘70-es és ’80-as évek zenéjének ápolása.

Már számos fesztiválon, találkozón sikerült belopnia magát a népes közönség szívébe, s további céljuk, hogy újabb és újabb örömet szerezzenek a koncertekre látogatóknak.

Tagok:

Németh László Péter – ének
Szántai Gyula – gitár
Esztergályos Dávid - billentyűk
Kapustka Csaba – basszusgitár
Horváth Tibor – dob

A We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutatóra ezzel a dallal pályáztak: Deep Purple: Highway Star

 

 

Eugen (Budapest)

Varga Eugén 2000-ben, 10 évesen kezdett el autodidakta módon gitározni. Legfőbb motivációt a ‘80-as évek rock és metal zenéje adta számára (pl.: Judas Priest, Slayer, Pantera, Guns'n Roses, Motley Crue, Kiss, stb.), de elsősorban a Metallica, amit a mai napig a legnagyobb kedvenceként tart számon.

Gitárosok közül a legnagyobb hatással voltak rá: Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Vivian Campbell, George Lynch, Gary Moore.

Az elmúlt 17 évben több formációban is játszott, de sajnos nem találta meg azokat a zenésztársakat, akikkel együttesben tudna zenélni. Így Eugen szólókarrierbe kezdett, saját számokat írt és vett fel, majd több helyen is fellépett.

Az Egri Utcazenészek Versenyén többször is kipróbálta magát, majd Keszthelyen, Siófokon, és Budapesten is , ahol nagy sikere volt a műsorának

Hangtechnikus képzésre is járt, s a megszerzett tudást a felvételei készítésekor jól tudta hasznosítani: interneten Streamer-ként dolgozott, ahol élőben lehetett nézni a műsorát. Több arany, ezüst és bronz díjat nyert ez idő alatt, és nagyon sok kedves rajongót , barátot szerezett közben.

Eugén szeretne minél több helyen fellépni, még több embernek élményt és kellemes perceket okozni; s közben várja, hogy a sors úgy hozza, hogy találjon zenésztársakat, akikkel szabadon eresztheti a kreatív energiáit…

A We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutatóra ezzel a dallal jelentkezett: Steve Stevens (Harold Faltermeyer): Top Gun Anthem

 

 

Hellagame Cover Rockband (Pásztó - Pastovce, Szlovákia)

A Hellagame C.R.B. zenekart 1973-ban alapították, s azóta számtalan tagcsere kísérte. Mészáros István (Meszi) az egyetlen tagja, aki a kezdetek óta, s töretlenül ontja gitárján a riffeket. A mai felállás 3 éve változatlan és attól bizonyára egyedi, hogy van 20., 30., 40., 50 és már 60. évét betöltött tagja is a zenekarnak.

A Hellagame C.R.B. feldolgozásokat játszik hazai és külföldi bandáktól, de természetesen, belecsempészik “saját magukat” is a számokba. Ezt fontosnak tartják, bízva abban, hogy egyre inkább igény lesz az élő zenei produkciókra. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy jól szóljanak a koncerteken, s ebben gyakori segítségükre szolgál egy 6. zenekartag, Cidalka ,,Bigsound” Marian, aki egy kiváló technikus.

Csak az élő előadásban hisznek, ezt tudják elfogadni minden stílusban és formában, ezért kivételes lehetőségnek tartották, indulni ezen a megmérettetésen.

Tagok:

Spek Lajos (Laja) – ének
Mészáros István (Meszi) – gitár
Henzel Patrik  – gitár
Gál Peti (Deni) – basszusgitár
Mészáros Mátyás (Matyi) – dob

Pályázati anyaguk a We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutatóra: Iron Maiden: Warthchild, Fear of the Dark

 

 

Kerék Dániel (Szada)

14 évesen kezdett autodidakta módon gitározni egy 1920-as évekből való gitáron, az első akkordokat a bátyjától tanulta. A gimnáziumi barátjával gitáros-énekes duóként beneveztek a Ki mit tud?-ra, amelyben a 2. fordulóig jutottak, de tapasztalatnak kiváló volt számukra. A főiskolai évei alatt klasszikus gitárt tanult a Zeneművészeti főiskolai tanártól, Mosóczi Miklóstól; majd szaxofonos évfolyamtársával duót alkotva zenéltek.

Hollandiai felsőfokú tanulmányai alatt, a külföldi diákokból verbuválódott Grand Orchestra együttesben gitározott, a csapattal a ’60-’70-’80-as évek brit-amerikai slágereket játszottak. Hazatérve is folytatta a klasszikus gitározást, sőt basszusgitározni is tanult Horváth Györgynél, aki ma a Madách Színház és az Operettszínház basszusgitárosa. A munka és családalapítás mellett sem tette le a hangszert, s 4 éve énektanárhoz is jár, továbbá angol nyelven dalokat ír.

A jövőben szeretne több tapasztalatot szerezni előadóként és dalszerzőként is. A dalait szeretné zenekari kísérettel is előadni, stúdióban felvenni, vagy akár másoknak is dalokat írni. Különösen szereti a nő-férfi duett énekes formációt. Kedvenc előadói, zenekarai: Queen, Sting, Eric Clapton, The Beatles, Indigo Girls, U2.

A We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutatóra ezzel a dallal jelentkezett: Eric Clapton: Tears in Heaven

 

 

Mad Gun (Kecskemét)

A Mad Gun zenekart 2008-ban Meleg Péter alapította, alapvetően saját szerzeményekkel indult a csapat. Sok tagcsere történt a zenekarban azóta, a jelenlegi felállás 2016-ra alakult ki, az eredeti formáciból már csak Péter maradt meg, s az ő lelkesedésének köszönhető, hogy a Mad Gun azóta is folyamatosan koncertezik, s túlél mindent.

Kun László énekes 2012-es csatlakozásával úgy döntöttek, hogy komolyabb energiát fektetnek a 80'-as 90'-es évek angolszász rockzenéjét játszó előadók legendás nótáiba, és igyekeznek minél színvonalasabb, ugyanakkor modernebb módon megidézni a „nagy elődök” dalait. Olyan zenekarokhoz is szeretnek nyúlni, amelyek ritkán hallhatók élőben, mint pl. A The Cult, Mötley Crüe vagy akár a Gotthard, illetve a XXI. század új legendáihoz is, így egyre színesebb műsorral sikerül mind-nagyobb közönséget bevonzaniuk a koncertjeikre.

Titkuk talán pont a sokféleségük, hiszen öten, négy korosztályból, öt városból, öt féle zenei stílussal a hátuk mögött érkeztek a zenekarba. A zenekar fő motivációja, hogy lássák a klubok, fesztiválok, közönségének soraiban, amint a fiatalok, a szüleik és a nagyszüleik felváltva üvöltik végig a Buckcherry, a Metallica vagy a Steppen Wolf egy-egy klasszikusát.

Céljuk minél több helyre eljutni, minél nagyobb közönségnek látni az arcán azt a lelkesedést és áhítatot, amit nekik is jelent ezeknek a hatalmas erejű rocklegendáknak a felidézése.

Tagok:

Kun László – ének
Meleg Péter - szólógitár, vokál
Józsa Ádám - ritmusgitár, ének
Téglás Viktor - basszusgitár, vokál
Dósay Dávid – dob


Pályázati anyaguk a We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutatóra: AC/DC: Whola Lotta Rosie

 

 

A We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutató Verseny Támogatói/Partnerei:

(Újpest Próbaterem, Basszuskulcs hangszerbolt, Music Point Stúdió és Próbaterem, Retro Stúdió, Rockbook Rockmagazin, Civil Rádió FM98, MaxRádió/RockRádió , HuRock Rádió, , Rock Records Rádió, UW foto, Crazy Mama Music Pub, RockBurger Bár, BoxAkadémia, Black Cat Tattoo, Black Rose Project)

 

 

A Rockbook támogatója a Hangfoglaló Program.