Bejelentkezés

x
Search & Filters

Black Stone Cherry: július 8-án az A38 hajón koncertezik az amerikai southern rock kvartett



A jóféle southern rock mestere, a Black Stone Cherry le sem tagadhatná honnan jött: ahogy előző lemezének címe is mondja, Kentuckyból. A kvartett receptje igazán nem bonyolult, de annál hatásosabb: monumentális stadionhimnuszok, jóféle rockos döggel felturbózva. A Black Stone Cherry pár éve már bebizonyította, hogy az A38 koncerttermében is éppúgy lehet üvölteni a refréneket, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket. Most itt az újabb alkalom egy kis southern zúzdára, hiszen a Black Stone Cherry legutóbbi, tavaly megjelent, Family Tree című albumával érkezik.
 
A 2001-ben alakult Black Stone Cherry jóformán maga az élő válasz a rádióbarát, komfortos rockzenéért rajongók, és a mocskos-koszos, "őszinte" southern zúzdát éltetők örök vitájára. Az a fajta slágergyáros, stadionrock-himnuszokban utazó zenekar, amelyik éppen elég bátor és tökös ahhoz, hogy kőkeményen is megszólaljon.
 
Hogy a BSC ilyen könnyeden vágja a műfajt, annak az is oka lehet, hogy az alapító dobos, John Fred Young apja és nagybátyja is a műfaj kulcszenekarának számító The Kentucky Headhunters tagja volt: "ott nőttünk fel a próbateremben, Cream-, Led Zep- és Stones-poszterek között" - mondja Young.
 
 
A Black Stone Cherry kettősségét jól jellemzi, hogy miközben a rádiórock olyan képviselőivel turnézik, mint a Nickelback, a Def Leppard vagy a Whitesnake, addig 2014-es lemezének producere a Melvins, a Fu Manchu, a Kyuss vagy a Queens Of The Stone Age stílusteremtő hangzását "kitaláló" Joe Barresi. Éppen ez a gyönyörű a Black Stone Cherryben: úgy tolja a gigantikus, monumentális riffekkel és fülbemászó refrénekkel operáló stadionrockot, hogy közben egy pillanatra sem válik modorossá, és mindig van egy kevés "dirty stoner" a zenéjében. A legfrissebb lemezről, a tavaly tavasszal megjelent, nagyon találó nevű Family Tree-ről pedig kiemelik, hogy "egy cseppet sem próbálták túl", megőrizve ezzel a rájuk jellemző spontaneitást.
 
A Black Stone Cherry már visszatérő vendég az A38 Hajón. Akik a korábbi koncerten ott voltak, tanúsíthatják, hogy a nagyívű stadionhimnusz-refréneket éppúgy lehet itt is üvölteni, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket. Bizonyosan nem lesz másképp a július 8-i koncerten sem, hiszen a Family Tree is roskadásig van rakva nagyszerű southernrock-himnuszokkal.
 
 
Black Stone Cherry (USA)
 
2019. július 8., hétfő 20:30
A38 Hajó Koncertterem - Petőfi híd budai hídfő
 
Jegyár: 5900 Ft, korlátozott számban elővételben: 4900 Ft. 
 
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.