Bejelentkezés

x
Search & Filters

Blaze Bayley: "tíz percen múlt az életem"Márciusban szívrohamot kapott az Iron Maiden korábbi frontembere, Blaze Bayley, akit nem sokkal később megműtöttek, azóta pedig már teljesen fel is épült, azonban könnyen lehet, hogy ha a mentősök aznap tíz perccel később érkeztek volna, már nem tudták volna megmenteni az énekes életét.
 
"Szörnyű nap volt, ugyanakkor sok szempontból mégis elképesztően szerencsés. Pénteken még az új albumom végleges, maszterizált és megkevert változatát hallgattam, hétfőn pedig Európában folytatódott volna a The Man Who Would Not Die turném. Szombaton nyugodtan ültem otthon, amikor hirtelen mellkasi fájdalmat éreztem. Először azt hittem, az emésztésemmel van gond, aztán tudatosult bennem, hogy ez bizony szívroham. Szerencsére alig két percre van tőlem egy mentőállomás, ahol épp szünetet tartottak, de amikor elmondtam nekik telefonon, hogy hol vagyok, rögtön elindultak, mert tudták, hogy nem vagyok messze. A belvárosban lakom, pont négy kórház között és mindegyik legalább negyedórányira van tőlem. Hála az égnek, a mentősök tényleg percek alatt megérkeztek és rögtön beadtak nekem egy injekciót, amivel stabilizálták az állapotomat.
 
Utólag elmondták, hogy ha tíz perccel később érkeznek, már semmit sem tehettek volna. Ennyin múlt, hogy nem haltam meg. Márpedig én még élni akarok, mert úgy érzem, sok dolgom van. Szeretnék tovább dolgozni és minél több helyen bemutatni élőben is a War Within Me albumomat. Nem akarok csalódást okozni a rajongóimnak. A kórházban is csak erre koncentráltam, és ez adott erőt ahhoz, hogy talpra álljak."