Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bloody Roots, Masterpiece - 2014. december 14. Nagyvárad, Abyss Club (koncertbeszámoló)



Második alkalommal köszönthettük Nagyváradon a soproni Bloody Roots zenekart. A Moby Dick frontemberének, Schmiedl Tamásnak a másik együttese, egy öt állomásos erdélyi turné keretén belül látogatott el, a határmenti városba. A vendégzenekar egy Metallica tribute a Masterpiece volt, akik a teljes turnén kísérték Smiciéket. A vasárnap esti metalkodásra az Abyss Rock Clubban került sor.    

Eredetileg egy nagyváradi banda, az Igfon is fellépett volna, de sajnos egy baleset miatt, az ő bulijuk elmaradt.

Rendhagyó módon ezúttal a főzenekar kezdte a rock hangversenyt. Schmiedl Tamás nemrégiben ünnepelte az 50. Szülinapját, és az egész turné ennek a jegyében zajlott.

Az intro felhangzásakor a tömeg már elfoglalta a helyét a küzdőtéren, és várta a kíméletlen zúzást. A születésnapra való tekintettel különleges dal csokrot állitottak össze Smiciék, melyben az eddig megjelent két Roots album számai mellett, a legnagyobb Moby Dick slágerek is elhangzottak. A zenekar kissé átalakult mióta utóljára láttam őket. Basszusgitáron Vasas Viktor játszik, a dobos pedig Szabó Dániel lett. Több mint egy órás műsorukkal rendesen megmozgatták az egybegyűlteket.  Sorban pörögtek a legnagyobb Roots dalok, mint pl: Késői fohász, Isten kezében, Haragvó istenek, Ne add fel, Ezer év, Hazugságok oltárán, Fekete átok foglya stb. A Moby Dicket pedig olyan klasszikusokkal idézték meg mint az Ugass kutya, a Pokolrock, a Beteg a Föld, a Menyből az angyal, és az elmaradhatatlan Keresztes vitéz.

A  buli a brazil Sepultura Roots Bloody Rootsal dalával ért véget.

 

 


Rövid átszerelés után színpadra lépett a Masterpiece. Műsoruk az anyazenekar 80-as és 90-es években született műveire épült. Az eredetinél mélyebbre hangolt gitárokkal, de becsülettel tolták Hetfieldék számait, melyekkel nem igazán lehet mellé lőni, a közönség vette is a lapot. Egy órát zenéltek kb. Az olyan sikerdalok mellé, mint az Enter Sandman, a Sad But True, a Master Of Puppets, a Fuel, vagy a Seek and Destroy, bekerültek a programba olyanok is, amiket a Metallica is feldolgozott más bandáktól mint pl. a Whiskey in the jar, vagy a So What.

 




 

Címkék: 
Moby Dick
Schmiedl Tamás
Bloody Roots