Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Bob Dylan-Jimi Hendrix féle All Along The Watchtower-hez készített klipet a The Pontiac



A 2017 márciusában alakult The Pontiac zenekar stílusára nézve blues, rock – és popzene elemeit vegyíti. A zenekar 2017 őszén mutatkozott be Morning Rain című EP-jével. Ezt követően, 2018-ban bekerültek a Hangfoglaló Program 20 kiválasztott induló előadója közé, amelynek segítségével 2019. év májusában jelentették meg első nagylemezüket, az Are You Ready Now-t.
 
A nagylemez megjelenésének köszönhetően az eddigi legintenzívebb évét és fesztiválszezonját tudhatja maga mögött a zenekar. A közel teltházas budapesti lemezbemutatót számos fesztivál fellépés és egy őszi klubturné követett. Az év végére egy csokornyi új dal is született, amelyek a jövő évben fognak napvilágot látni. Addig is egyik legnagyobb közönségkedvenc koncertdalukkal, a Bob Dylan-Jimi Hendrix féle All Along The Watchtowerrel búcsúztatják az évet. A dalt Vastag Gábor ’Vasti’ kezei alatt, a Sounday Stúdióban vették fel. 
 
Az All Along the Watchtowert személy szerint már elég régóta szeretem, több verzióban is. – mondja el Nagy Barnabás, frontember. Bob Dylan szerezte, Jimi Hendrix tette azzá, ami, a mi repertoárunkban is szerepel már a kezdetek óta. Számunkra ez egy igazi jam dal, nagyon jól el lehet benne ereszteni a gyeplőt, ahogy ezt meg is tesszük koncertről koncertre. Így jött annak az ötlete is, hogy ezt rögzítsük, hiszen annyira a magunkénak érezzük már, hogy szerettük volna, hogy legyen valami lenyomata. 
 
A dalhoz videót az Idegen zenekar tagjai készítettek, akik idén videós projektbe kezdtek.
 
Úgy gondolom a nyáron nagyon egymásra talált a két zenekar. – árulja el Dencs Dominik, az Idegen dobosa. Csodálva néztük őket a színpadokon, és simán aludtunk velük egy csomagtartóban is. Nagyon jókedvű és jószívű csapatot találtunk meg bennük, ráadásul ezt úgy prezentálják a nap 24 órájában, mint itthon senki! 
 
Amikor belecseppentünk a videózás világába az Idegen-nel, eldöntöttük, hogy kedves barátainkat mindenképp megajándékoznánk egy klippel. Egészen gördülékeny és zökkenőmentes volt a forgatásig vezető út. Az ötlet megélt, és szerencsére képesek voltunk kivitelezni. Alapvetően egy egyszerű mozgóképet szerettek volna látni a srácok, amit Ádi (Langó Ádám) alapötletén keresztül együtt hoztunk létre. Senki nem volt a legfrissebb a forgatás napján, viszont nem maradt el a dobbanás. Érezni lehetett amikor a látvány és a zene egymásra talált, minden klappolt éppen akkor, éppen ott. Ezt láthatjátok most.
 
 
A The Pontiac és Idegen zenekar nem csupán ebben a projektben működik együtt, jövő március 20-án közös koncerttel ünneplik születésnapjukat a Dürer Kertben.