Bejelentkezés

x
Search & Filters

Boldog Születésnapot! - Glenn Tipton (Judas Priest), Matthias Jabs (Scorpions) és Chad Smith (RHCP)Ma ünnepli születésnapját három rock/metal csillag: Glenn Tipton (65 - Judas Priest), Chad Smith (52 - Red Hot Chili Peppers) és Matthias Jabs (57 - Scorpions).

Glenn Tipton (65) angol gitáros, aki a Judas Priest tagja 1974-től napjainkig. Tipton az összes nagy Priest szám szerzője (K. K. Downinggal és Rob Halfordal együtt), valamint producerkedett is az együttes pár lemezén. Játékstílusa markáns és egyedi. Emellett saját gitármodellje is van (Hamer Signature Model).

 


Matthias Jabs (született 1955. okt. 25. Hannover, Németország) német gitáros, zeneszerző.

A Scorpionshoz való csatlakozása előtt egy bizonyos Lady, Fargo and Deadlock nevű zenekarban gitározott. A Scorpions ebben az időben épp szólógitáros problémával bajlódott és az új gitáros megtalálása érdekében Francis Buchholz basszusgitáros a Melody Maker magazinban adott fel hirdetést. Több koncerten Billy Rankin segítette ki az együttest, aki korábban a Phaze, majd később a Nazareth soraiban is megfordult. Londonban több mint 140 gitárost hallgattak meg, míg meg nem találták a megfelelő muzsikust Matthias Jabs személyében, akit Buchholz korábbról már ismert. Az elődjénél keményebben, jóval rockosabban játszó Jabs társaságában 1978 szeptemberében stúdióba vonult a zenekar.

 


Chad Smith (Minnesota, 1961. október 25.) a Red Hot Chili Peppers rockegyüttes dobosa.

Korán elkezdett dobolni, és ugyan 17 éves korától már többféle munkát is elvállalt, egyik sem a zenéléssel volt kapcsolatos, így egyiket sem szerette túlzottan. Az egyetlen, amivel foglalkozni akart, az a dobolás volt. 1980-ban a Bloomfield Hill's Lasher High School-ban végzett, ennek befejezése után sok kisebb együttesben játszott.

Toby Redd bandájában való zenélés után már igen jó nevű dobosnak számított. A Red Hot Chili Peppers-t lenyűgözte a tudása, így 1989 márciusában ő is csatlakozhatott. A stílusa nagyon illett az RHCP-éhez, így hamar teljes értékű Chili Pepper tudott lenni.

 


 

Címkék: 
glenn tipton
judas priest
matthias jabs
Scorpions
chad smith