Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bon Jovi gitárosa elárulta, miért tud annyira gyorsan játszani

Phil X, Bon Jovi gitárosa azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy különösen gyorsan tud játszani a hangszerén, most pedig azt is elárulta, mi a titka.
 
"Azt szoktam mondani, hogy le kell győzni az akkordokat, ami alatt azt rétem, hogy mindig kitalálok valami őrült mozdulatot, ahogy normális esetben biztosan nem fognám le a gitáromat és addig ismételgetem, amíg az ujjaim teljesen rá nem állnak. Ennek köszönhetően nemcsak új dallamokat tudtam kitalálni, de a technikám is sokat fejlődött, mert olyan dolgokat csinálok a kezeimmel, amikre korábban nem voltam képes. Összhangban van egymással a két kezem, olyan, mintha kommunikálnának és úgy látom, hogy ez sok gitárosnál hiányzik. Lefogják a szükséges hangokat és pengetik, amit kell, de látszik, hogy nincs igazi összhang a két kezük között és ennek idővel hanyagság lesz az eredménye. Ezt onnan tudom, hogy nálam is előfordul, mert mióta gyerekeim vannak, nem tudok annyit gyakorolni, mint korábban! (nevet) De azt mindig tudom, hogy mi sikerül jól és mi nem és igyekszem fejlődni azon a területen, ahol vannak hiányosságaim.
 
Tartok gitárórákat Skype-on, amit nagyon élvezek, mert vannak tanítványaim az Egyesült Királyságból, Kínából, Japánból, Németországból és Clevelandből is. Az viszont közös bennük, hogy mindannyian azt mondják, hogy gyorsan szeretnének játszani. Erre én csak azt tudom válaszolni, hogy rendben, de ahhoz idő kell, mire azzal jönnek, hogy nem, nem, ők már holnap gyorsan akarnak játszani. Ha a gyorsaság mellett pontosak is akarnak lenni, az nem megy egyik napról a másikra, először muszáj lassabban gyakorolni, ha tetszik, ha nem. Ez a gyors és pontos játék alapja."