Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bruce Dickinson szerint a repüléstől való félelem teljesen megszüntethetőAz Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson nemcsak énekes, hanem hivatásos pilóta is, a svéd Rockklassiker rádiónak adott interjújában pedig arról kérdezték, hogy mit tanácsolna azoknak, akik félnek a repüléstől.
 
"Nagyon sokan tartanak a repüléstől, méghozzá teljesen érthető okokból, úgyhogy az ilyesmit egyáltalán nem kell szégyellni. A repülőgépekkel való utazás ugyanakkor hasznos része a modern világnak, és vannak bizonyos megoldások, amelyekkel csökkenthető, sőt, akár teljesen meg is szüntethető a repüléstől való félelem. A kulcs minden esetben a tapasztalás és a tájékoztatás. Több légitársaságnak vannak kifejezetten erre kidolgozott programjai. A British Airwaysé például nagyon jó, mivel a jelentkezők kipróbálhatnak egy szimulációt, a szakemberek pedig mindent pontosan elmagyaráznak nekik. Megmondják, hogy melyik hangot mi adja ki és hogy miért fontos, hogy felhúzzák a sötétítőt felszálláskor és leszálláskor. Ezt a feleségem sem értette, mert a járatokon nem térnek ki az ilyesmire, csak gyorsan ledarálják a legfontosabb tudnivalókat.
 
Egyébként ennek az oka nagyon egyszerű és logikus: mindössze arról van szó, hogy fontos, hogy kilássunk az ablakon, hiszen ha tűz ütne ki, honnan tudnánk, hogy melyik oldalon vannak a lángok és merrefelé kell menekülnünk? Egy dologban mindenki biztos lehet: semmit sem véletlenül kérnek és mondanak el. Minden azt a célt szolgálja, hogy elkerülhetők legyenek olyan balesetek, amelyek korábban több száz ember életébe kerültek. Szögezzük le, hogy a repülés egy nagyon is biztonságos közlekedési mód. Sokkal biztonságosabb, mint az autózás."
 
 
Bruce Dickinson június 1-jén a Barba Negrában lép fel új szólóalbuma, a The Mandrake Project lemezbemutató turnéjának keretén belül.
 
Jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon keresztül. Facebook esemény itt!