Bejelentkezés

x
Search & Filters

Budapest legújabb vízen úszó koncerthelyszínén koncertezik március 23-án a Perfect Pill, az Alone In The Moon és a Stabbed



Dupla lemezbemutató koncert lesz március 23-án este a TRIP hajón, Budapest legújabb vízen úszó koncerthelyszínén, ahova a Perfect Pill és az Alone in the Moon hozza el legújabb lemezét, vendégük pedig a hazai színtér egyik legfrissebb progresszív metál zenekara, a Stabbed lesz.
 
A Perfect Pill hatóanyaga a dallamos rockzene, amelyet grunge és progresszív elemek tesznek még összetettebbé. A zenekar a 2015-ös Shape of Things to Come című EP-je után idén tavasszal új lemezzel jelentkezik. A MAZE című albumról eddig megmutatták a lyric-trip videóval kiegészült Nothing's Unclear-t és a címadó dalt. Legutóbbi megjelenésük egy skandináv krimi hangulatú klip, mely a Mission című dalra készült. Most legújabb lemezüket mutatják be.
 
Szenkovits Arshak, a Perfect Pill gitárosa válaszolt kérdéseinkre:
 
- Zajlik az élet a zenekar háza táján: megjelent az első nagylemezetek és klipet is forgattatok, méghozzá Malmöben. Hogy sikerült összehoznotok mindezt?
 
- Igen, azt kell, hogy mondjam, igen sűrűre sikerült az elmúlt egy év, és úgy érezzük, hogy most kezd beérni az a munka, amit tavaly elkezdtünk. Nyáron a nagylemez munkálatai közben gondolkodtunk, melyik dalra és milyen klipet érdemes készíteni, ekkor ugrott be az ötlet egy kémes-üldözős sztoriról. A filmet Szabó Péter barátunk rendezte, akivel már októberben is dolgoztunk együtt a Nothing's Unclear című dalunk szövegvideóján. Ő kint él Svédországban, emellett nagy rajongója a skandináv kriminek, és már az első egyeztetések alatt egy olyan koncepciót mutatott be egy neonfényben úszó, koszosabb hangulatú történetről, hogy egyből lecsaptunk rá. A végeredményt pedig moziban is bemutattuk, és igen pozitívak a visszajelzések.
 
- Mennyire lesz "tényleges" lemezbemutató a március 23-i koncert? Hány dalt hallhat a közönség az albumon található hét nótából?
 
- A pénteki műsor gerincét természetesen az új lemez, a MAZE adja, amit teljes egészében eljátszunk. Mellette természetesen megszólal néhány korábbi dal is. Igyekeztünk a dallistát úgy alakítani, hogy a régebbiek is beleférjenek az útvesztő/útkereső-koncepcióba, ami köré az új lemez is épül.
 
- Hogy jellemeznétek a zenekart röviden azoknak, akik most ismerkednek meg veletek?
 
- Mind a négyen a 90-es évek gyermekei vagyunk, nagyon szeretjük a grunge-ot, alapvetően ebből táplálkozunk. Emellett fontos inspirációt merítünk a progresszív rock szcéna zenekarjaiból is, szeretünk a dalokkal pepecselni. De helyettem sokkal többet elmond a zenénk, így mindenkit arra buzdítok, hogy bátran hallgasson bele a MAZE-be, és engedje magát átadni az útvesztő rejtelmeinek.
 
A Perfect Pill elérhetőségei: Facebook, Instagram, Youtube
 
 
Az Alone in the Moon 2015 nyarán tűnt fel a budapesti zenei színtéren Collection of Great Generational Anthems c. debüt albumával. A lemez sikert aratott a stílus iránt elkötelezett hallgatók körében, szakmai elismertségét pedig a magas pontszámú albumajánlók mellett az is bizonyítja, hogy a zenekar a Cseh Tamás Program 2016-os szezonjában 274 jelentkező közül bekerült a támogatott 25 induló előadó közé. A támogatásból három hanganyag készült. A Glamour Grunge EP (2017 június) az irodában tespedő, meg nem értett forradalmár mindennapjait írja le az első album grunge-és stoner rockos mixtúrájának egyszerűbb, kiábrándultabb verziójaként. A Budapest Nihil kislemez (2018 január) a budapesti indie rock szintér paródiája, egyben a zenekar első magyar nyelvű dalát is tartalmazza. A 2018 márciusában megjelenő második nagylemez Ruin Pop címmel egy pszichedelikus punk óda az önpusztító budapesti éjszaka szereplőihez, az élményekre éhes friss egyetemistától a talponállók világmegváltó gondolatokkal és reménytelen sorsokkal teli világáig. 
 
A 2018 márciusában megjelenő Ruin Pop című nagylemez egy pszichedelikus punk óda az önpusztító budapesti éjszaka szereplőihez, az élményekre éhes friss egyetemistától a talponállók világmegváltó gondolatokkal és reménytelen sorsokkal teli világáig.
 
Várhidi Adrián - ének, gitár (Alone In The Moon):
 
- Március 23-án lemezbemutató bulit tartotok a Trip Hajón. Hány dal várható az új albumról és mivel készültök ezeken kívül?
 
- Az új album összes dalát eljátszuk, emellett néhány korábbi most már talán a koncertjeinken "slágernek" is tekinthető dal is előkerül majd.
 
- A Perfect Pill és a Stabbed társaságában léptek színpadra. Hogy állt össze ez a hármas?
 
- Mindhárom banda folyamatosan keresi a koncertezési lehetőségeket: a TRIP hajò pedig ezt a dátumot ajánlotta fel, aminek személy szerint nagyon örülök, mert ez a születésnapom is egyben, és király lesz ilyen bandákkal ünnepelni.
 
- Mik a további terveitek/céljaitok az új albummal? Hol lehet még találkozni veletek a közeljövőben?
 
- Minél több koncert és minél több zenehallgatò, aki énekli a dalainkat. Az elkövetkező hònapok koncertjei jelenleg szervezés alatt vannak, de a Facebook oldalunkon folyamatosan beszámolunk az új dátumokról. 
 
Az Alone In The Moon elérhetőségei: Facebook, Bandcamp
 
 
Rendhagyó, éles dinamikai váltásokkal és dühvel átitatott találkozása ez a groove- és a posztmetálnak, ami az eltérő stílusok dacára egyben van, kerek és kirobbanóan energikus. 2016-os indulásuk óta számos fővárosi, és vidéki koncerten megmutatták elsöprő lendületű műsorukat. 2017-ben bejutottak a Wacken Metal Battle Hungary döntőjébe, és többek között a FEZEN Fesztiválon is játszottak.
 
"Nem mindennapi keverék az, amit a Stabbed játszik, van benne a Meshuggah-féle matekos szigorból, vannak Tool módra progos részek, de az Opeth és a Katatonia sötétsége is visszaköszön pár helyen, amihez még súlyos sludge/doom témák, és Mastodon-rokon lüktetések is társulnak."
 
A Stabbed elérhetősége: Facebook
 
 
Jegyárak:
 
Early bird: 1000 Ft
Elővételben: 1200 Ft
Helyszínen: 1500 Ft