Bejelentkezés

x
Search & Filters

Corey Taylor: takarodjatok a pokolba ezzel a sok szarral!

A Slipknot és a Stone Sour frontembere odaszúrt a politikusoknak, akik a mészárlások ellenére támogatják a fegyverviselés jelenlegi formáját. Hétfőn Donald Trump amerikai elnök az „ijesztő és szörnyű videojátékokat” nevezte meg az „erőszak kultúrájának” melegágyaként az el pasói és daytoni lövöldözések kapcsán összehívott sajtótájékoztatón. Ez nagyban hasonlít az ’50-es években a képregények, valamint a ’80-as években Tipper Gore által a pop- és rockzene ellen indított hadjáratokra.
 
„A zene könnyű célpont, mert a hatalom emberei nem értik meg” – mondta Taylor egy magazinnak. – „Nagy erőfeszítés megpróbálni megérteni, és nagy hajlandóság kell a mészárlások okait megtalálni is. Ha rákeresel egy-egy retorikára, mondjuk a melegek, vagy a feketék, vagy akármi ellen indított gyűlöletkampányra, oldalak ezreit találod, amik ezekkel a témákkal foglalkoznak. A politikusok persze még mindig a kurva zenét akarják okolni ezekért, a ’60-as évek és a ’85-ös Tipper Gore sztori óta ez megy… Takarodjatok a pokolba ezzel a sok szarral! Túl sok kibaszott fegyver van Amerikában, ha most elsétálnék, perceken belül szereznék egy lőfegyvert. Ez egy nagyon mérgező kultúra, már szinte vallássá vált, és nagyon aggaszt engem.”
 
A texasi El Pasóban egy fegyveres a Walmartban 20 halottat és további 26 sérültet hagyott maga után. Néhány órával később Daytonban, Ohióban egy lövöldözés során kilencen vesztették életüket és 26-an sérültek meg.