Bejelentkezés

x
Search & Filters

A DAL 2018: Az AWS és Nova Prospect a legjobb 30-ban!



Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az EDGE Records kiadó két fiatal, tehetséges és ígéretes csapata is bejutott a DAL 2018 elődöntőjébe: az AWS ‘Viszlát nyár’, míg a Nova Prospect ‘Vigyázó’ című művével került a legjobb 30 dal közé a beérkezett több mint 350 közül. 
 
“A közmédia jövőre is keresi Magyarország dalát, azt a művet, amely megmozgatja az egész országot. Az elmúlt hat évad sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan műsorra, amelyben Magyarország legjobb dala kerül kiválasztásra.”
 
Az idén 10 éves Nova Prospect a még 2015-ben megjelent “Szemben az óriás” című nagylemeze után decemben 1-jén egy friss dalokat tartalmazó EP-vel jelentkezett, melyről a  “Vigyázó” - egy szellősebb hangszerelésű, melankolikus és epikus tétel - a DAL 2018 legjobb 30 dala közé került.
 
A modern metalos budapesti AWS a ‘Viszlát nyár’ című dalról:
 
"A Viszlát nyár dalt egy nyári 'alkotótáborban' raktuk össze Ábrahámhegyen jó pár Szürkebarát és Furmint társaságában, a szöveg pedig eredetileg édesapámról szól, akit nemrég vesztettünk el - mondja a frontember, Siklósi Örs. - Próbáltuk a klipet egy olyan vágányra terelni, hogy ne csak az én történetemet dolgozza fel, hanem hogy a csapatból mindenki a magáénak érezhesse. Így kiürítettük féltve őrzött videótárainkat, hogy szemléltessük az idő múlását, és azt is, milyen fontos odafigyelnünk a szeretteinkre, mert sajnos nincs túl sok ideje senkinek sem a szarakodásra."