Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dalok, amelynek címében Isten szerepel



A rock és a metal műfajra mindig is jellemző volt, hogy sok zenekar komolyabb témákat is érint a szövegeiben, legyen szó a háborúkról, a halálról, a drogokról, a politikáról vagy éppen a vallásról. Az Ultimate-Guitar most tíz olyan dalt szedett össze, amelynek címében Isten szerepel, és bár nem feltétlenül kapcsolódnak a hithez, így mégis van valami közös bennük.
 
Queen - All God's People: A dal eredetileg Freddie Mercury Barcelona című szólóalbumára került volna fel és Brian May gitározott volna benne, végül azonban az egész zenekar becsatlakozott és a nóta a Queen 1991-es lemezén, az Innuendo-n jelent meg.
 
 
 
Sex Pistols - God Save the Queen: A Sex Pistols csupán egyetlen albumot adott ki, de így is hatalmas örökséget hagyott hátra és több nemzedéknyi zenészre volt hatással. A God Save the Queen lázadás volt a politikai elit ellen és azt mutatta be, hogy a munkásosztálybeli fiatalok kívülállónak érzik magukat a monarchiában.
 
 
 
Yes - The Revealing Science of God: A Yes több mint 20 perces progresszív klasszikusa a zenekar Tales from Topographic Oceans című hatodik albumán jelent meg, és Paramahansza Jógánanda könyve, az Egy jógi önéletrajza ihlette, azon belül is egy 83. oldalon található lábjegyzet, amely az indiai tudománmyos iratokról szól.
 
 
 
Stryper - God: A Stryper azon zenekarok közé tartozik, amelyek mindig is felvállalták vallási nézeteiket, így aligha okozott bárkinek is meglepetést ez a dal, amely a csapat egyetlen saját nótája volt a 2011-es The Covering-en, amelyre ezn kívül feldolgozások kerültek fel. A dalt teljes egészében a frontember, Michael Sweet írta: a fő dallam és az akkordok egy este jutottak eszébe lefekvés előtt, másnap reggel pedig a szöveget is megírta a kávéja mellett. 1.54-től Budapest is látható a zenekar klipjében.
 
 
 
Alice in Chains - God Am: a dal a zenekar nevét viselő lemezen szerepel, amelyet sokan Kutyás albumként is emlegetnek a borítója miatt. Layne Stayley a frusztrációit fogalmazza meg a God Am-ben: nem Isten létezését kérdőjelezi meg, hanem azt, hogy tényleg törődik-e az emberekkel.
 
 
 
Dream Theater – In the Name of God: A dal a Dávidista szektáról és a wacói ostrom néven elhíresült összecsapásról szól, melynek során a rendőrökkel csaptak össze, az eredmény pedig tíz halott és sok letartóztatott szektatag lett. A dalszöveget John Petrucci írta, az outróban szerepel egy hazafias amerikai dal, a Köztársasági induló részlete, Mike Portnoy pedig egy morzekódot is elrejtett a nótában, amelynek jelentése: "nyaljátok ki a seggem és a golyóimat."
 
 
 
Black Sabbath - Computer God: Geezer Butler eredetileg egy szólódalt tervezett Computer God címmel, ez azonban sosem jelent meg, és végül egy új nóta született, amely a Sabbath 1992-es, Ronnie James Dio-val és VInny Appice-szel készült Dehumanizer című albumán jelent meg. Appice és Tony Iommi is emlékezeteset alkot benne.
 
 
 
Metallica - The God That Failed: James Hetfield szerint ez egy "lassú, kemény és csúnya dal", amelyet édesanyja halála miatt érzett dühe ihletett. A nő tudott róla, hogy rákos, de nem fordult orvoshoz, mert úgy gondolta, Istenbe vetett hite majd meggyógyítja.
 
 
 
Judas Priest - Metal Gods: Sokak szerint körbeért a történet, amikor A metal Isteneinek tartott Priest dalt írt Metalistenek címmel a legendás 1980-as British Steel albumra, a nóta azonban egyáltalán nem a bandáról és még csak nem is a zenéről szól, hanem egy baljós jövőképet ír le, amelyben fémistenek veszik át a hatalmat.
 
 
 
Slayer - God Send Death: A Slayer is mindig nyíltan felvállalta a vallásról alkotott nem éppen pozitív véleményét, Jeff Hanneman és Tom Araya közös szerzeménye pedig csupán egy a sok Istenről szóló daluk közül. A nóta a 2001-es God Hates Us All lemezen hallható és a Slayer-től szokatlanul lassabb és kevésbé agresszív részeket is tartalmaz, de ezekkel együt is egy kiváló thrash metal dal.