Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Darkest Hour a világ legalulértékeltebb metal bandája?2025-ben már 30 éves lesz a washingtoni Darkest Hour, akik a napokban adták ki tizedik albumukat, ennek ellenére egyesek szerint a világ legalulértékeltebb metal bandájának számítanak. Erről írt a friss lemez kapcsán a Metal Hammer egyik szerkesztője, Stephen Hill.
 
A Perpetual | Terminal hét évvel a zenekar előző albuma, a 2017-es Godless Prophets & the Migrant Flora után jelent meg, a köztes időszakban pedig egy tagcsere is történt, 2021-ben ugyanis Nico Santora lett a csapat új szólógitárosa. Az új anyag talán a Darkest Hour eddigi legsokszínűbb kiadványa: a Blind Melon-t idéző akusztikus felvezetést követő dalokban találunk thrash-t, dallamos death metalt és punk rockot is, a New Utopian Dream-ben pedig az At The Gates hatásai is visszaköszönnek.
 
A Darkest Hour sosem kapta meg a zenekart megillető elismerést, és talán emiatt is dolgozik olyan erős bizonyítási vágy a bandában, hogy megmutassák, hogy ők is legalább annyira jók, mint a nagyobb reflektorfénybe került kortársaik. Ehhez kezdettől fogva John Henry és Mike Schleibaum rakják le az alapokat: a frontember hangja három évtized alatt sem vesztett erejéből, a gitáros pedig futószalagon ontja magából a jobbnál jobb riffeket. Rajtuk és a már említett Nico Santora-n kívül Aaron Deal basszusgitározása és Travis Orbin dobolása teszi teljessé a képet. A zenekar az új albumával is megmutatta, hogy a metal egyik legjobb rejtett gyöngyszemének számítanak, akik sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének.