Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dave Grohl: A Nirvana MTV Unpluggedjának „katasztófának” kellett volna lennieAz MTV Unplugged 1993‑as adása, melyben a Nirvana lépett fel, kritikai és kereskedelmi sikert hozott a bandának, de Dave Grohl szerint majdnem rosszul sült el az egész. Egy interjúban a banda nehézségeiről és az előadás előkészítésének nehézségeiről beszélt.

„Annak a koncertnek katasztrófának kellett volna lennie. Nem próbáltunk és nem is voltunk hozzászokva ahhoz, hogy akusztikusan játsszunk. Volt azért néhány próba, de szörnyűek voltak – még az MTV emberei is ezt gondolták.”

Öt hónappal az 1993. novemberi felvétel után az énekes, Kurt Cobain öngyilkosságot követett el. Grohl kicsit később, még abban az évben megalakította a Foo Fighterst és az egyik legnagyobb rockbanda lettek a világon. Bár 20 év sok idő egy banda életében, Grohl és társai közt működik a dolog. Grohl azt mondja: „Mi ragaszkodunk egymáshoz. Mintha négy férjem lenne… Őszintén mondom, nem tudom, milyen lenne az élet a Foo Fighters nélkül. Nem tudom elképzelni. Mindig élvezzük, amikor a színpadon vagyunk. Mindig.”

 


 
Címkék: 
Dave Grohl
nirvana