Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dave Grohl: „A Nirvana olyan volt, mint egy hangos, torz Monty Python”

Dave Grohl még évekkel Kurt Cobain halála után is próbálja kerülni a Nirvanával kapcsolatos kérdéseket – érthető módon. Az utóbbi időben viszont úgy döntött, hogy megoszt néhány olyan gondolatot a zenekar rajongóival, melyek teljesen új perspektívába helyezik a Nirvanát.
 
A Foo Fighters énekes-gitárosa a következőket nyilatkozta a GQ magazinnak: „Nem minden csak a tivornyákról szólt. Voltak idők, amikor minden a szinte már kínos humorról szólt és a szórakozásról. Kurtnek elképesztő humorérzéke volt, Krist Novoselicről pedig, aki már találkozott vele, tudja, hogy a világ egyik legviccesebb embere. Az egész olyan volt, mint a Monty Python egy hangos, torz verziójában élni. Amikor besötétedett, minden kibaszott sötét volt. Amikor viszont nem, kurvapoénos volt minden.”
 
Grohl szerint sokan úgy gondolják, hogy a Nirvana állandóan zord és mogorva volt, de ő ezt cáfolni tudja: „Egyáltalán nem így volt. Néha egyszerűen csak a szórakozásról és szórakoztatásról szólt az életünk, nagyon jól éreztük magunkat.”
 
 
Somogyvári „Rossi” Ákos