Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dave Grohl: "Prince lenyomott egy olyan szólót, hogy nem hittem a szememnek"



A Foo Fighters frontembere, Dave Grohl azzal próbálja elütni az időt mostanában, hogy vicces és érdekes sztorikat oszt meg az életéből a követőivel. A legfrissebb bejegyzésében arról számolt be, hogyan jammelt Pirnce-szel és végül miért nem játszottak együtt színpadon is.
 
"Az egész kilenc éve történt és túlzás nélkül állíthatom, hogy egész életemben erre a pillanatra vártam, mégsem gondoltam, hogy tényleg megtörténhet. Prince felajánlotta, hogy jammelhetnék vele és a bandájával a Los Angeles-i The Forum-ban. Tudni kell rólam, hogy mindig elfelejtem feltölteni a mobilomat, úgyhogy általában 4 és 11% között van, de azon a héten nagyon ügyeltem rá, hogy végig 100%-on legyen, nehogy emiatt maradjak le Prince hívásáról. Végül eljött a nagy nap és találkoztunk a backstage-ben, csak mi ketten. Mindenfélét játszottunk a rocktól kezdve a funkon és a gospelen át a pszchidelikus témákig, majd Prince hirtelen váltott az egyik kedvenc bandámra, a Led Zeppelin-re és lenyomott egy olyan szólót, hogy nem hittem a szememnek.
 
A jammelés végén Prince felvetette, hogy jövő pénteken menjek el megint és doboljak én a koncertjén, de erre végül nem került sor. Egyszerűen nem volt rá szükségem, hogy megosszam másokkal ezt az élményt, mert az álmom így is valóra vált. Ezután már csak egyszer találkoztunk, köszöntünk egymásnak és összemosolyogtunk. Épp egyedül ültem a kocsimban, amikor megtudtam, hogy meghalt és megállás nélkül potyogtak a könnyeim. Az biztos, hogy nem lesz még egy olyan egyéniség, mint ő. Nagyon hiányzik."