Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dave Grohl: "rengeteget tanultam Kurt Cobain-től"



1995-ben jelent meg a Foo Fighters első albuma, nagyjából egy évvel azután, hogy Dave Grohl előző zenekara, a Nirvana története tragikus hirtelenséggel lezárult Kurt Cobain halála miatt. Grohl eleinte nehezen boldogult az alkotással, de aztán jött egy dal, ami mindent megváltoztatott.
 
"Az első Foo Fighters album legtöbb dala már korábban megszületett, csak néhány későbbi nóta volt rajta. Egyébként is elég nehezen ment a dalszerzés Kurt halála után és nagyon csalódott voltam, mert úgy éreztem, nem vagyok képes többre. Aztán egyszer csak megszületett a This Is a Call és az új lendületet adott. Egy kicsit könnyedebb és optimistább volt, mint a többi dal, amit akkoriban írtam. A bánat öröméről szólt, ha van ilyen egyáltalán. Arról, hogy nem baj, ha néha rosszul érezzük magunkat.
 
 
25 év távlatából egyértelműen Kurt-nek és Krist-nek ajánlanám az első Foo Fighters lemezt, mert rengeteget tanultam tőlük és a gyerekeim után egyértelműen a Nirvana az egyik legfontosabb dolog az életemben. Rengeteget köszönhetek ennek a zenekarnak és nem is lehetnék most itt, ha nem lett volna a Nirvana. Ez a banda egyértelműen megváltoztatott minket és talán az egész világot is."