Bejelentkezés

x
Search & Filters

David Coverdale majdnem csődbe ment a Whitesnake 1987-es sikeralbuma előtt



2019. június 25-én a Barba Negra Track-ben lép majd fel a Whitesnake és talán nincs is olyan rockzenét szerető ember, aki ne ismerné a zenekar 1987 és Whitesnake címen is futó legendás albumát, amelyen a banda egyik legnagyobb slágere, a Here I Go Again is hallható. Azt viszont már valószínűleg sokkal kevesebben tudják, hogy David Coverdale-nek komoly adósságai voltak a lemez megjelenése előtt, majd három hónap alatt megfordult vele a világ.
 
"Az egy elképesztően őrült időszak volt. Az album megjelenése után gyakorlatilag nem tudtam úgy bekapcsolni az MTV-t, hogy ne minket játszottak volna. Egyszerre ment a Still Of The Night, a This Love és a Here I Go Again klipje. Hogy számítottam-e az 1987 sikerére? Bizonyos szempontból igen, hiszen tudtam, milyen sokat dolgoztunk rajta és jó érzés volt, hogy ennek meg is lett az eredménye. Egyébként nem a többiek tehettek róla, hogy korábban az volt jellemző a Whitesnake-re, hogy hatot léptünk előre, aztán négyet hátra. A menedzsment rengeteg számunkra kedvezőtlen döntést hozott, ami nagyon frusztráló volt, de miután átvettem az irányítást, minden megváltozott. Hárommillió dolláros adóssággal indultam, de alig három hónap alatt gazdagabb lettem, mint a Deep Purple-lel valaha is voltam és ez nagyon megnyugtató volt."
 

 

A budapesti előadásra jegyek november 13-án 10.00 órától kaphatók a Livenation, a Funcode és a Barba Negra oldalain keresztül. A limitált számú Early Bird jegyek már mind gazdára találtak, innentől a belépők 11.900, a helyszínen 13.900 forintba kerülnek majd.