Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dee Snider a Metallica setlistjét kritizáltaSzeptember 1-jén az Arizona-i Glendale-ben lépett fel a Metallica, a koncert azonban James Hetfield hangszálproblémái miatt a tervezettnél hamarabb véget ért. A frontember nem sokkal később pozitív koronavírustesztet produkált, így a szeptember 3-i második Glendale-i bulit szeptember 9-re halasztották. Dee Snider eközben a dupla koncertes setlisttel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, amelyhez utólag hozzátette, hogy nem a Metallica-t akarta támadni vele.
 
A Twisted Sister frontembere a Shout It Out Loudcast vendége volt és itt kérték ki a véleményét Hetfieldék koncepciójával kapcsolatban.
 
"Nem is tudtam, hogy dupla koncerteket adnak mostanában. Egyfelől le a kalappal előttük, másfelől viszont szerintem ez egy elég önző húzás, aminek csupán a közönség egy kis százaléka örül. Lássuk be, a többség azért megy el egy koncertre - legyen szó a Metallica-ról, a KISS-ről, vagy éppen a Twisted Sister-ről - mert a slágerekre kíváncsi. Nem sokan vannak, akik tényleg díjazzák a ritkábban játszott dalokat és simán elfogadják, ha nem hallják az Enter Sandman-t.
 
 
Emlékszem a 2001-es visszatérő New York Steel-es koncertünkre. A többiek állították össze a setlistet és több olyan dalt is beleraktak, amit nem nagyon szoktunk játszani, én meg úgy voltam vele, hogy ez az első bulink az újraegyesülés után, nem fogok vitatkozni. Rögtön kiderült azonban, hogy ez így nem igazán működik. Teljesen meghalt a buli azoktól a számoktól. Talán nyolcan emelték fel a kezüket. Konkrétan meg lehetett számolni, hogy hányan örültek neki. Ezután mindenki belátta, hogy jobb lesz, ha a továbbiakban nem erőltetjük az ilyesmit. Persze lehet, hogy az a cél, hogy az emberek mindkét koncertre jegyet vegyenek, mivel tudják, hogy csak így hallhatnak mindent, amit szeretnének, ezt viszont valószínűleg csak az elkötelezett rajongók teszik meg, a Metallica közönsége azonban nem csupán belőlük áll. Ne feledjük az Iron Maiden példáját: volt egy turnéjuk, amelyen csak az új album dalait játszották, egyetlen klasszikust sem. A közönség természetesen magán kívül volt, Bruce Dickinson pedig ordibált velük. Egy évvel később aztán le kellett nyomniuk egy best of turnét kárpótlásul."
 
Dee később az alábbi megjegyzéssel kiegészítve osztotta meg a Blabbermouth cikkét: "nem kell felhívnod, James, bár mindig örülök, ha hallok felőled. Arra kérek mindenkit, hogy olvassa el az egész cikket, ne csak a címet! Nem a Metallica-t támadtam. Általánosságban beszéltem arról, hogy a közönség nagy része nem vevő arra, ha a nagy múltú zenekarok új dalokat játszanak. Ez a szomorú igazság."