Bejelentkezés

x
Search & Filters

Deep Purple: Ian Gillan szerint tiszteletlenség lenne, ha újra Ritchie Blackmore-ral játszanánakBár közel 30 év telt már el azóta, hogy Ritchie Blackmore nem tagja a Deep Purple-nek, a rajongótábor egy része azonban még mindig bízik benne, hogy valamikor újra láthatják őt a zenekarban. A banda frontembere, Ian Gillan a spanyol RockFM-nek nyilatkozott erről, és úgy fogalmazott, hogy egy ilyen újraegyesülés hatalmas tiszteletlenség lenne a jelenlegi tagokkal szemben.
 
"A Deep Purple egy nagy család, amely már az én csatlakozásom előtt is létezett. 68-ban ott volt Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Paice, Nick Simper és Rod Evans, én pedig 69-ben érkeztem. Később aztán voltak David Coverdale, Gleen Hughes és mások nevével fémjelzett időszakok, de közben mindannyian egyre komolyabbak és érettebbek lettünk, aminek köszönhetően az emberi kapcsolataink is rendeződtek és jól kijöttünk egymással. Aztán jött az újraegyesülés a Perfect Strangers albumnál, és akkor már minden más volt egy kicsit. Ritchie megváltozott, és azt hiszem, mi is.
 
 
Korábban Ritchie volt a szobatársam a turnékon és rengeteget buliztunk együtt. Én sosem a rossz dolgokra koncentrálok. A mai napig sok csodás emléket őrzök Ritchie-ről. Remek gitáros és igazi profi volt, nagyon gyilkos humorral. Amikor újra összejött az a felállás, már nem működött köztünk a korábbi kémia, aztán pedig kifejezetten ellenséges lett a légkör, és engem végül ki is rúgtak. Én sokat akartam turnézni, Ritchie meg nem. Az egyik megbeszélésen megkérdeztem, hogy miért nem megyünk Dél-Amerikába, Oroszországba, meg mindenfelé, elvégre igazi koncertzenekar vagyunk. Ritchie erre másnap megmondtam a menedzsmentnek, hogy vagy ő megy, vagy én, ők pedig mellette tették le a voksukat, amivel nincs semmi gond. Készült is ezután egy album nélkülem, már nem is tudom, hogy kivel, aztán a kiadó közölte, hogy vagy visszahoznak engem, vagy bukják a szerződést, úgyhogy visszatértem, Ritchie pedig teljesen bekattant. Annyira nem tetszett ez neki, hogy végül ő lépett le. A családos hasonlathoz visszatérve, olyan volt ez, mint egy válás, ami után az egyik fél elmegy, de továbbra is ő akarja kézben tartani a dolgokat, és ezzel a mai napig sok fejfájást okoz nekünk. laugh
 
De manapság egyébként már sokkal jobb a kapcsolatunk, a problémákról pedig valószínűleg inkább a menedzsere tehet, úgyhogy ezzel nem tudunk mit csinálni. Szerintem egy újraegyesülés hatalmas tiszteletlenség lenne a jelenlegi Deep Purple-lel szemben. Szörnyű lenne a hangulat és nagyon mesterkélt lenne az egész. Egyértelműen csak a pénzről szólna, nem a szeretetről vagy a barátságról. A Deep Purple koncertek egynegyed része improvizációból áll, és most egy olyan gitáros van velünk, aki fantasztikus ezen a téren. Nem is tudom, hogy Ritchie egyáltalán gyakorol-e ilyesmit. Szóval hosszasan sorolhatnám az okokat, de a rövid válaszom annyi, hogy nem. Ő a volt feleség, akivel nem akarunk újra összejönni."
 
 
A Deep Purple 2023. július 16-án a Budapest Arénában játszik majd. Facebook esemény itt!