Bejelentkezés

x
Search & Filters

Def Leppard: Steve Clark tragikus történeteÁprilis 23-án lenne 62 éves a Def Leppard néhai gitárosa, Steve Clark, aki azonban mindössze 30 évet élt és a zenekarral elért sikerek ellenére a sorsa nagyon is tragikusan alakult a függőségei miatt.
 
Clark egy Electric Chicken nevű feldolgozás zenekarban játszott, amikor megismerkedett a Def Leppard alapító gitárosával, Pete Willis-szel, aki el is hívta őt egy meghallgatásra, amelyen azonban Clark nem jelent meg. Később egy Judas Priest koncerten találkoztak, ahol ismét felmerült a közös munka ötlete és Clark ekkor már valóban el is ment a meghallgatásra, amelyen a Lynyrd Skynyrd 'Free Bird'-jét játszotta.
 
Clark hamar meghatározó tagja lett a bandának: a gitározás mellett dalszerzőként is igen aktív volt és nagyjából a számuk 90%-ának megírásában vett részt, közben pedig kiérdemelte a Riffmester becenevet is. Egy ideig minden jól alakult, a gitáros azonban komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, amelyek miatt egyre kevésbé vette ki a részét a munkából, a többiek pedig végül úgy döntöttek, az lesz a legjobb, ha egy kis pihenőre küldik őt.
 
 
Joe Elliott, a banda frontembere így nyilatkozott erről: "Steve nem sokkal korábban vett egy gyönyörű házat Chelsea-ben. Azt tanácsoltuk neki, hogy menjen szépen haza, főzőcskézzen, egyen rendesen és pihenjen, ehelyett azonban állandóan a sarki kocsmában piált és egyszer annyira berúgott, hogy eltörte a bordáját, amire nagyon erős gyógyszereket kapott, de ezután sem állt le az ivással."
 
Clark-nak végül ez lett a végzete: 1991. január 8-án a barátnője holtan találta őt a kanapéján, a halottkém jelentése szerint pedig a zenész alkoholmérgezést kapott és megfulladt a szervezetébe került nagy mennyiségű alkohol és gyógyszerek miatt. A zenekar White Lightning című dala róla szól.