Bejelentkezés

x
Search & Filters

Demonlord - "Az előző lemez óta írtunk két nagylemeznyi új dalt, van miből válogatni" (interjú)Az idén 17 éves győri power metál banda szinte kötelezően fellép az évente megrendezett Metal On Metal fesztiválon február 7-én a budapesti Club 202-ben. Angol nyelvű albumjaikkal itthon inkább „réteg zenekarnak” minősülnek, viszont a külföldi fesztiválokon ők a kuriózum. Felléptek már néhány nagyágyú előtt, mint az Iron Maiden, Udo (ex-Accept). Itthon viszont a metálfesztiválokon folyamatosan ott vannak. Idén talán új album is lesz.

Rockbook: Nem könnyíti meg a dolgotokat a hazai média. A rádiókban, de a zenei tévéken se nagyon tolják a számaitokat/klipjeiteket. Itthon mintha nem is létezne a minőségi rock zene, csak pár felkapott hazai zenekar számára. Komoly baj van a fejekben média szinten. Minek köszönhető, hogy külföldi metálkörökben ismertebbek vagytok?


Demonlord: Én nem látom ennyire tragikusnak a helyzetet. Nemcsak rockzenét nem játszik a mainstream média, hanem pl elektronikusat sem, de ettől még csurig van a Balatonsound is, és a Rockmaraton is. Van helyette youtube, vannak rockrádiók.. aki akar, könnyen talál forrást magának. Azt sem gondolnám, hogy kint vagyunk ismertebbek. A külföldi meghívások közül inkább csak azokat vállaljuk el, ahol bejáratott, nagy fesztiválon, vagy frekventált klubban játszhatunk, így a kinti átlag nézőszám valóban magasabb, de mi elsősorban a hazai közönségnek zenélünk: itthon szívesen játszunk kis klubokban is.

Rockbook: Tavaly ti írtátok a szeptemberi MetalWar Feszt „nemzetközi himnuszát”. Jól sült el! Idén újabb móka?

 

Demonlord - Metal war!!! (festival song)

 


Demonlord: Az idei fellépésről még nem is egyeztettünk.. ha lesz meghívás, lehet szó újabb himnuszról is.. :) Az igazság az, hogy nagy terveink nem voltak a dallal, a szövege eleve arra az egy alkalomra volt aktualizálva. Csak promóciós célra szántuk, így egyrészt a felvételre se költöttünk sokat, meg azon se erőlködtünk, hogy szélesebb réteghez eljusson. A fesztiválon viszont eljátszottuk, jó volt.. úgyhogy akár hagyományossá is válhat még a dolog. :)

Rockbook: Három éve jelent meg legutóbbi albumotok. Idénre ígértétek az újat! Tudtok valami részletet megosztani a hazai rajongóknak?

Demonlord: Igen, idén esedékes lenne már új album. Az előző lemez óta írtunk két nagylemeznyi új dalt. Van miből válogatni, csak neki kéne állni már.

Rockbook: Meséljetek a mostani Metal on Metal fesztről, amin felléptek februárban. Mi lesz a menetrend?

Demonlord: A Noarock kezdi az estét 8 órakor, utánuk a Twister mutatja be legújabb lemezét illusztris vendégeik társaságában 9-től, majd fél 11-től jövünk mi. Az első lemezünket teljes egészében végig fogjuk játszani, illetve az újabb anyagaink legjobb dalai is felcsendülnek. Jó lesz :)

Rockbook: U.D.O. előtt már játszottatok. Ő is jön februárban. Most nem kértek fel benneteket előzenekarnak?

Demonlord: Most nem. Nyilván szívesen mentünk volna, de most alapvetően erre a saját koncertre koncentrálunk.

 


Rockbook: Nyáron ismét lesz Rockmaraton, Nova Rock, Zorall Sörolimpia. Ezzel kapcsolatban van valami bíztató?

Demonlord: A Nova Rock-kal kapcsolatban rengeteg biztató dolgot tudok mondani: Iron Maiden, Prodigy, Black Sabbath.. :) de még a négyes betűmérettel jelzett előadók között is olyan nevek vannak, mint Phil Anselmo, vagy az Arch Enemy. Érdemes kinézni... Az említett hazai fesztiválokon viszont rendszeres fellepők vagyunk, reméljük, hogy idén is így lesz.

Rockbook: Külföldi fellépés esélyes a hazai feszteken kívül?

Demonlord: Meghívásunk van két szomszédos országból most is, majd elválik, hogy meg tudnak-e valósulni.

Rockbook: Van még valami említésre méltó, amit tudni kell a Demonlord rajongóknak?

Demonlord: Pénteken (február hetedikén) várunk mindenkit a Club 202-be! Aki a szellemi táplálékon túl a tavaszi kollekcióját is frissítené, nézzen körül a merch pultnál is, lesznek pólók is! A legszemfülesebbek a pólót és a belépőt is megnyerhetik, ha lájkolják a facebook oldalunkat, és beneveznek a játékba. Pénteken találkozunk!
 

Demonlord - The Bastard's Song

 


Juhász Peti
 
Címkék: 
Demonlord