Bejelentkezés

x
Search & Filters

Depresszió: Halász Feri mesélt a jelen helyzetről és elárulta, mik a kedvencei



Bár koncerteken egyelőre sajnos nem találkozhatunk kedvenceinkkel, szeretnénk, ha a kapcsolat továbbra is megmaradna az előadók és a közönség között, ezért új interjúsorozatba kezdünk, amelyből megtudhatjátok, hogy a zenészek mivel töltik ezt az időszakot, miket szeretnek a legjobban és persze hogyan készülnek a visszatérésre és az újabb találkozásra veletek. Sorozatunk újabb részében most a Depresszió zenekar frontemberén, Halász Ferin a sor...
 
Rockbook: - Mivel töltöd otthon az idődet? Hogy néz ki most egy átlagos napod?
 
Halász Feri: - Sok olyan zenekari és itthoni feladat elvégzésére jut most idő, amire korábban kevesebb volt. A dalszerzés is előtérbe került. A turnék alatt nehezebb jó életritmust tartani. A koncertek miatt éjszakázol, hétköznap pedig igyekszel alkalmazkodni a többi ember időbeosztásához. Most ez helyrebillent ideiglenesen, tehát több időm van magammal és az egészségemmel foglalkozni, mozogni, gyakorolni, szöveget írni. Próbálom előnyömre fordítani ezt a szerencsétlen helyzetet. 
 
Rockbook: - Hogy oldjátok meg a kapcsolattartást/próbát/dalszerzést a zenekar többi tagjával?
 
Halász Feri: - Kizárólag on-line és telefonon dolgozunk. Próbálni nem tudtunk, de mindenki tud otthon ötleteket rögzítgetni és küldözgetni. Érdekes volt kizárólag ezzel a munkamódszerrel alkotni. Nyugodtabban tudsz a saját ötleteidre fókuszálni, viszont baromira hiányzik a közös zenélés. Sokkal gyorsabban is haladunk, ha együtt lehetünk. A mostani ötleteket természetesen, együtt is átnézzük majd, ha kicsit enyhülnek a szigorítások. 
 
Rockbook: - Mi hiányzik a legjobban a vírus előtti időszakból?
 
Halász Feri: - Minden, amit nem lehet most csinálni, de főleg a koncertezés és a személyes találkozások.
 
 
Rockbook: - Hogy tartjátok a kapcsolatot a közönséggel? Terveztek-e streamelt koncerteket, vagy korábbi élő videókat közzétenni?
 
Halász Feri: - Igyekszünk rendszeresen jelentkezni az online felületeinken, hogy tudja a közönségünk, hogy velük vagyunk ebben a nehéz helyzetben is, és baromira hiányoznak is már. Viszont nem szeretnénk valóságshowt csinálni a magánéletünkből figyelemfelkeltés és unaloműzés gyanánt, mert mi egy zenekar vagyunk, tehát a zenénken, a dalszövegeimen, a koncerteken, a lemezeken és az egyéb zenekari tevékenységeken van a fő hangsúly. Persze, emberek vagyunk és vannak olyan élmények, amiket szeretnénk megosztani a közönségünkkel is, hiszen ők is az életünk fontos részei, de nem szeretnénk marketingeszközzé silányítani a privát szféránkat. Lehet, hogy manapság ez nem egy trendi felfogás, de nem azért lettünk Rock-zenészek, mert minden elvárásnak meg akartunk felelni. Bennünk is felmerült az ötlet, hogy streameljünk egy koncertet, de elvetettük. Én alapvetően nem vagyok nagy híve a streamelt koncerteknek. Értem, hogy érdekes dolog, hogy valós időben lehet követni egy eseményt a világ bármelyik részéről, de koncertek terén az esetek 90%-ában pocsék a végeredmény, még otthoni hallgatásra is. Ha irreálisan sokat költenek egy közvetítésre és a fellépő, valamint a stáb is beleteszi a szükséges extra munkát, akkor is szűk mozgásteret biztosítanak a közvetítésre alkalmas oldalak. Nem a saját ínyencégünket akarjuk előtérbe helyezni, hanem a közönséget szeretnénk minden esetben a lehető legjobb minőséggel megtisztelni. Nálunk alapelv, hogy ha nem tudunk legalább élvezhető minőségben megjelenni, akkor inkább nem vállaljuk az adott fellépést. Lehet, hogy egy laikus nem fogja elemezni, hogy jól szólt-e egy koncert vagy sem, viszont azt meg tudja mondani, hogy kellemes volt-e hallgatni, vagy sem. A zenének nagyon fontos része a hangzás, mert befolyásolja a hatását, és mivel érzelemkeltésről- és közvetítésről beszélünk, nem szeretnénk semmitől sem megfosztani azt, aki bizalmat szavaz nekünk. Azt meg végképp nem tudja egy stream visszaadni, ami egy koncerten valójában történik, még ha tisztességesen is van előkészítve. Persze, ez egy rendkívüli helyzet, amiben nincs más lehetőség, és egy figyelmesség is a rajongók felé, tehát megértem azokat, akik már csináltak ilyen koncertet, de mi inkább türelmesen kivárunk és brutálisan odacsapunk majd, ha eljön az ideje.  
 
Rockbook: - Kedvenc zenekar(ok), előadó(k)?
 
Halász Feri: - Aerosmith, Alan Slivestri, Evanescence, Fear Factory, Five Finger Death Punch, Foo Fighters, Guns N’ Roses, Hans Zimmer, John Williams, Korn, Lacuna Coil, Limp Bizkit, Linkin Park, Machine Head, Metallica, Nickelback, Nirvana, Pantera, Rammstein, Rob Zombie, Sepultura, Skindred, Slipknot, Stone Sour, Sum 41, System Of A Down, The Offspring, stb. 
 
Rob Zombie
 
Rockbook: - Kedvenc nagylemez(ek)?
 
Halász Feri:
 
Aerosmith – Get A Grip
Fear Factory – Demanufacture
Foo Fighters – Echoes, Silence, Patience and Grace
Guns N’ Roses – Appetite For Destruction
Korn – Issues
Korn – Life is Peachy
Korn – The Serenity of Suffering
Lacuna Coil – Karmacode
Limp Bizkit – Significant Other
Linkin Park – Hybrid Theory
Linkin Park – Meteora
Machine Head – Burn My Eyes
Machine Head – The Burning Red
Metallica – Metallica
Michael Jackson – Bad
Nirvana – In Utero
Nirvana – Nevermind
Offspring – Ixnay On The Hombre
Pantera – Vulgar Display of Power
Rammstein – Reise, Reise
Sepultura – Roots
Slipknot – Slipknot
Slipknot – Vol.3: The Subliminal Verses
Soulfly - Soulfly
Static-x – Shadow Zone
Stone Sour – Come What(ever) May
Sum41 – Does This Look Infected?
System Of A Down - Toxicity
White Zombie – Astro Creep: 2000
... és még biztosan kimaradt sok.
 
Rockbook: - Kedvenc kaják?
 
Halász Feri: - Bolognai spagetti, Sztrapacska, Lasagne, Bécsi szelet, Sajtmártásos húsok, Töltött paprika, Pörkölt nokedlivel, Svéd húsgolyó, Rántotta, Hamburger, Pizza, Tortilla, Gyros, Húsleves és rengeteg féle édesség. smiley
 
Töltött paprika
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholos ital(ok)?
 
Halász Feri: - Jim Beam, vagy Jack Daniel’s Zero vagy Light Coca Colával, világos sörből: Kaiser, Arany Ászok, Miller
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholmentes ital(ok)?
 
Halász Feri: - Csapvíz, szánsavmentes Szentkirályi Ásványvíz, Kávé, Zero és Light Coca-Cola
 
Rockbook: - Kedvenc magyar film(ek)?
 
Halász Feri: - Macskafogó, A Pogány Madonna, Indul a bakterház, Vuk. 
 
 
Rockbook: - Kedvenc külföldi film(ek)?
 
Halász Feri: - 12 majom, A bakancslista, A bolygó neve: Halál, A dolog, A holnap határa, A nagy Lebowski, A pusztító, A Simpson család – A film, A sötét lovag, A sötét lovag: Felemelkedés, A sziget, A tökéletes trükk, Ál/arc, Amerikai szépség, Annie Hall, Az első ember, Az elveszett frigyláda fosztogatói, Az ördög ügyvédje, Az ördögűző, Az utolsó szamuráj, Becstelen brigantyk, Bizánci tűz, Blöff, Casino, Cliffhanger, Csillagok között, Csupasz pisztoly, Démonok között, Dick és Jane trükkjei, Drágán add az életed, Dutyi dili, Egy becsületbeli ügy (1992), Egy makulátlan elme örök ragyogása, Egyik kopó, másik eb, Elemi ösztön, Eredet, Érkezés, Féktelenül, Feledés, Forrest Gump, Fűrész, Halálos fegyver 2 és 3., Halálsoron, Harcosok Klubja, Hetedik, Holtodiglan, Idétlen időkig, Indiana Jones és a végzet temploma, Interjú a vámpírral, Intim részek, Jurassic Park, Kényszerleszállás, Kill Bill, Kincsvadászok (1985), Közönséges bűnözők, Legenda vagyok, Léon a profi, Lesz ez még így se!, Mad Max: A harag útja, Mátrix, Még drágább az életed, Mentőexpedíció, Nincs bocsánat, Pénznyelő, Ponyvaregény, Prometheus, Ragadozó, Star Wars V, VI, III + Zsivány Egyes, Számkivetett, Szárnyas fejvadász, Szárnyas fejvadász 2049, Szellemirtók, Szemtől szemben, Szóljatok a köpcösnek! (1995), Szörnyecskék, Született gyilkosok, Terminator, Terminator 2., Total Recall (1990), Tökéletlen idők, True Lies, Truman Show, Vak végzet, Vaklárma, Vissza a jövőbe, Zombieland, Zöld könyv, 101 kiskutya (1961) ...és még rengeteg kimaradt, a sorozatokról nem is beszélve. smiley
 
 
Rockbook: - Kedvenc elfoglaltság(ok), hobby?
 
Halász Feri: - Filmek, sorozatok, filmes szakmai dolgok amatőr szinten, videójátékok, szórakoztató elektronika, önfejlesztő előadások és laikus szinten a pszichológia.
 
Rockbook: - Mi lesz az első dolgotok, ha majd újra koncertezhettek?
 
Halász Feri: - Koncertezünk. smiley
 
 
BP