Bejelentkezés

x
Search & Filters

Depresszió interjú - "Friss műsorral készülünk a nyári bulikra, amivel átfogó képet adunk az elmúlt 17 évünkről"

A Depresszió a tavaszi turnéja végeztével bejelentette a nyári turnédátumait, ahol 20 helyszínen csíphetitek el majd őket a nagyobb hazai fesztiválokon és motoros találkozókon. A zenekar frontmberével, Halász Ferivel beszélgettünk.

Rockbook: - A visszhangok alapján hatalmas siker volt a Kés hegye turné és annak zárókoncertje a Barba Negra Track-ben. Ti hogyan éltétek meg mindezt a színpadról?

Halász Ferenc: - Röviden összegezve: nagyon jól éreztük magunkat. Mivel jó alapokra építettük fel a zenekart, ezért eddig is jól működtünk együtt, de most nagyon sok dolog a helyére került. Sok feladatot kell megoldanunk és rengeteg akadályt kell leküzdenünk a munkánk során, de egyre hatékonyabbak vagyunk minden téren. Már egy ideje új lendületet vett a zenekar, ami annak köszönhető, hogy még több időt és energiát fordítunk rá, és most ennek a gyümölcsét élvezzük. A legfontosabb viszont az, hogy a közönség értékeli az erőfeszítéseinket és mellettünk áll, és egyre többen csatlakoznak hozzánk.

Rockbook: - Ősszel jelenik meg az új albumotok, amelynek előfutára a Kés hegye című dal és klip. Miért pont erről a dalról lett elnevezve a tavaszi turné? Hiszen eddig csupán ez az egy szerzemény volt ismert a következő nagylemezről.

Halász Ferenc: - A kés hegye több szempontból is meghatározó volt számunkra, hiszen hosszú idő után az első dal, amivel kijöttünk. Az új zenekari lendület, valamint Soda távozása miatt még hangsúlyosabbá vált a megjelenése. A turné elnevezésével is jelezni szerettük volna, hogy egy frissített Depresszió Zenekar indul útnak. Kiemelkedően jó a dal fogadtatása, aminek nagyon örülünk.

Rockbook: -  A klip megjelenésekor ezt nyilatkoztad az új dalról: „A húzós alapokhoz egy karakteres, friss dallamvilág társul. Jól mutatja, hogy milyen irányba tartunk az új lemezzel." Ezek szerint ezt a vonalat fogja képviselni az új album?

Halász Ferenc: - A kés hegye jó keresztmetszete a lemezen megjelenő hangulatoknak, de csak egy rész az egészből. Megmaradt a ránk jellemző változatosság, tehát lesznek ennél lazább és jelentősen súlyosabb dalok is a lemezen. Nem akarok eltúlzott marketing szövegnek ható kijelentéseket tenni, ezért csak tényként mondom, hogy nagyon jó érzésünk van a készülő anyaggal kapcsolatban, amibe kétszer annyi energiát fektettünk, mint bármelyik korábbi anyagunkba, és még sosem voltunk ennyire egységesen elégedettek a lemezfelvétel kezdetén az összegyűlt dalcsokorral.

 

 

Rockbook: -  A nyári turnétok is igen intenzív lesz a jelek szerint. 20 koncertet adtok a fesztiválszezonban. Mennyiben változik a repertoár? Tervezitek új dal(ok) bemutatását is?

Halász Ferenc: - Igen, mivel mi hazai viszonylatban nagyméretűnek számító, alapos előkészítést és kivitelezést igénylő produkcióval turnézunk, ezért valóban sűrű és intenzív lesz számunkra ez a 20 koncertes szezon. Természetesen, friss műsorral készülünk a nyári bulikra. Igyekeztünk olyan műsort összeállítani, amivel átfogó képet adunk az elmúlt 17 évünkről, és bármilyen jellegű rendezvényen alaposan átmozgatjuk az embereket. A legnépszerűbb dalaink, valamint számos koncertfavorit mellett, A kés hegye is elhangzik majd minden este. További új dalokat majd csak az őszi lemezbemutatón tervezünk bemutatni, de elképzelhető, hogy kísérleti jelleggel felbukkan majd 1-2 friss téma néhol.

Rockbook: -  A fesztiválok teljesen más hangulatot képviselnek, mint a klubkoncertek. Annyi remek helyen megfordultok, hogy az már szinte felér egy nyaralással. Nevezhetjük ezt egyáltalán (természetesen a munka mellett) nyaralásnak?

Halász Ferenc: - Bizonyos szempontból, igen. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az ízlésünk találkozik a közönség ízlésével, tehát azt csináljuk, amit szeretünk. Imádunk koncertezni, és szeretjük a szabadtéri fesztiválos bulikat is. Viszont ahhoz, hogy a színpadon a lehető legjobbat tudjuk nyújtani, minden mást ennek kell alárendelnünk egy kellemes nyári estén is. Nagyon szeretünk színpadon lenni, vagy koncert után lazítani egy jó helyszínen, viszont a rengeteg utazás eléggé fárasztó tud lenni. A koncertek előtt a felkészüléssel vagyunk elfoglalva, és utána is van dolgunk bőven, ráadásul nagyon intenzív a színpadi előadásmódunk, tehát el is fáradunk, ezért a klasszikus értelemben vett fesztiválozásra csak ritkán kerül sor esetünkben. Nyaralásnak ezért ezt csak részben nevezném, de panaszkodni sem szeretnék, mert tisztában vagyunk azzal, hogy szerencsés helyzetben vagyunk.

Rockbook: -  A nyári koncertjeitek után mivel szoktátok "elütni" az időt?

Halász Ferenc: - A kezdeti időszakban egy bulizásba öntött önkifejezési formaként tekintettünk a koncertezésre. Ez nem változott meg teljesen, de nagyobb hangsúlyt kapott az előadás minősége. Mindent a színpadon töltött időnek rendelünk alá egy este folyamán, de arra is figyelünk, hogy a felpörgetett állapotot megfelelően vissza is állítsuk, tehát hagyunk némi időt a koncertek után arra, hogy egy picit lazítsunk. Bár ritkán még előfordul, de már nem jellemző ránk, hogy az egész társaság hullarészegen támolyog hajnalig és hülyén viselkedik. Mostanában az esik jól, ha pár ital társaságában kellemesen beszélgetünk és kikapcsolódunk lerészegedés nélkül. Sőt, néha alkohol nélkül. Az a fontos, hogy jól érezzük magunkat egymás társaságában, és a lehető legélvezetesebb legyen a koncertünk a közönség számára, és számunkra is.

 

A Depresszió nyári turnédátumai és helyszínei itt megtekinthetők:

 

06.03. Lakihegy, Starock Fesztivál

06.04. Várpalota - Alfa Fesztivál

06.23. Tápióság - Visszamarak Fesztivál

06.24. Ukk - Ukk And Roll Fesztivál

07.06. Tiszaföldvár - Griff Motoros Találkozó

07.07. Kisvárda - Lesz Feszt

07.14. Dunaújváros - Rockmaraton

07.22. Debrecen - Campus Fesztivál

07.28. Csorna - Veréb Fesztivál

07.29. Mezőtúr - East Fest

07.30. Gyergyószentmiklós (RO) - EMI-Tábor

08.04. Székesfehérvár - FEZEN

08.11. Fonyód - Rockbalaton

08.12. Csongrád - Albatros Motoros Találkozó

08.18. Nagyudvarnok (SK) - Rockfeszt

08.19. Budapest - Barba Negra Track

08.23. Szeged - SZIN

08.25. Alsóörs - Zorall Sörolimpia

08.26. Szerencs - Csoki Fesztivál

09.02. Szigetszentmiklós - Roxiget