Bejelentkezés

x
Search & Filters

Depresszió, Rómeó Vérzik, Sunset koncertbeszámoló – Barba Negra Track (2014.05.10)



A szokásossal ellentétben nem áprilisban a Petőfi Csarnokban, hanem májusban, az újonnan nyitott Barba Negra Trackben játszott a Depresszió zenekar idén először, ezzel zárva a Csak a zene turnét a Rómeó Vérzikkel, és ezzel elkezdve a nyári, szabadtéri szezont, már ami a koncerteket illeti. És nem is akárhogyan csinálta mindezt…volt fény, hangerő, és boldogság…

Május 10-én szombaton egy igazán zúzásra hangolt estébe torkollott a Barba Negra Track közönsége, aki kilátogatott a Depresszió (+ Sunset, Rómeó Vérzik) koncertjére, és szerintem senki nem bánta meg, hogy nem a TV vagy számítógép előtt gubbasztott egész este, mert megint csak megmutatta mind a 3 zenekar, hogy igenis, érdemes kilátogatni még mindig az élő koncertekre.

A kapunyitás 1-2 perccel 6 óra előtt be is következett, ám nem volt akkora nagy sor, mint mondjuk egy Petőfi Csarnokos koncert előtt, de lévén, hogy 30 perc még volt kapunyitás után a Sunset kezdéséig, nem volt annyira vészes. És (ahogy ígérték is) nagyon is pontosan a Sunset a húrok közé is csapott. Tavaly már megmutatták, hogy mire képesek a színpadon a Petőfi Csarnokban (ott is legelőször a sorban) és mindig tudják, hogy hogyan kell beindítani a bulit és megmozgatni a közönséget. Talán a legnagyobb megőrülés a „közönséggel” együtt forgatott videó klipes Szívroham c. szám alatt volt, de rendesen zúztak egyet.

 

Sunset

 


Aztán egy kis szünet után jöttek a vadnyugati rockerek, tehát a Rómeó Vérzik, akik eddig a Club202-höz voltak leginkább szokva, de nem rémisztette meg őket a kb 2000 emberes közönség, sőt…megint csak igazi pörgős rockos bulit csináltak a színpad előtt. Egy Minden reggel-es erős kezdéssel indították az estét, ahol különösebb lazsálás nem volt, főleg, amikor belekezdtek a Keleti Rock és Roll-ba (ahogy a setlisten volt írva). De volt a szintén nagyon is közönség kedvenc az Ördög, az Isten, az élet és a halál is, ugyanúgy, mint a Térdelj elém, illetve az Engedd belém is. Ugyanakkor felszólalt még az estén a Kalózhajó c. szám, a Piros 19, és a koncertet végül befejező Kiskakas. Tehát Koppányék is egy elég masszív estét zártak, és nem hagyták a közönséged csüggedni, és lazsálni.

 

Rómeó Vérzik

 


Majd megint egy gyors rendezkedés után elérkezett az, amire a Track közönsége, a közel teltház már sikongatva és a „Dep-resz-szió” üvöltést skandálta. 1-2 perccel 20:30 után, megjelentek a fiúk a színpadon. Bele is kezdtek a zúzásba a Minden reggel c. számmal, ez után jött a „középső ujjas” Ma éjjel, és kicsit „lazításként”, hogy a közönség ne fáradjon el túl hamar, a Megyek előre. Következett egy olyan 6-os fogat, ami szerintem ennél erősebb nem is lehetett volna. Kezdődött a Nem nevet c. számmal, ami Feri szavaival élve: „régi és zúzós darab is egyben” (utóbbit leginkább a pogó bizonyította be), ezután jött A mi forradalmunk, az Én azt üvöltöm és Az ébredés útján, amit nem nevezhetünk lazább daraboknak, és mind a 3 szám megtette a hatását a közönségben. Ezek után jött az újdonsült Valami készül (ha már Feri szóba hozta az október elsején megjelenő 7. stúdióalbumot), majd 2 szerelmesebb, romantikázós szám, a Te vagy a szerem és a Nincs vége. A műsor végére bekerült a klasszikus Nem akarok elszakadni is természetesen, valamint a zúzós Ellensúly és Néha, amire szokott módon ugrott is az egész közönség, ahogyan kell. A legvégén pedig még megénekeltette utoljára rendesen a nézőket Feri a Csak a zene és Lásd (amit neked szántak!) c. számokkal.

Minden egybevéve egy hatalmas zúzásnak lehettek fül és szem tanúi, akik szombaton este kilátogattak a Track-be, és végignézték az egész esti produkciót, amit a 3 rock banda itt leművelt!

A hangosításra nem lehetett panasz, úgymint a fénytechnikára…sőt, Feriék kaptak pluszban kivetítőt is, amit nagyon ötletesen használtak.

Aki szeretné a bulit folytatni, vagy valamilyen okból kifolyólag nem tudott szombaton elmenni, annak ajánlani tudom, hogy vésse bele a naptárába az augusztus 22-i dátumot, ugyanis azon az estén először szántják azt a bizonyosat a Budapest Parkban, az angol, de magyar tagokkal is rendelkező Sold For Evil társaságában, akik már léptek fel a Depresszió előtt a Petőfi Csarnokban, szóval alapos zúzásra lehet akkor is számítani.

 

Kedvcsinálónak, itt vannak a Trackben készült fotók!

 

 

 

További információk a zenekar háza tájáról:

 

Az Facebook-oldalunk események menüpontjára kattintva már megtaláljátok az eddig lekötött nyári turnédátumok Facebookos eseményeit. Elég sűrű nyarunk lesz, pláne, hogy május végén megkezdődnek a 7. Depresszió nagylemez stúdiómunkálatai. A "megszokott" állomások mellett, több új helyszínen is találkozhattok velünk. Hogy csak párat említsünk... Hosszú idő után, június 19-én végre ismét fellépünk a Vajdaságban, a Zentai Motoros Találkozón. Először játszunk majd Megyeren. Az előzetes tervekkel ellentétben, mégis lesz nyári bulink Debrecenben, a Vekeri Fesztiválon. Tokajon a Motoros Találkozón lépünk fel, az elmaradt Hegyalja helyett. Szolnokon egy új fesztiválon játszunk. Először koncertezünk Szerencsen. Visszatérünk Várpalotára is, és végre mi is kipróbáljuk a Budapest Parkot. A Parkos buliról itt találtok bővebb információkat.

Jegyek már kaphatók a nagyszabású budapesti koncertre. Augusztus 8-ig csak 999 Forintba kerül a belépő, tehát érdemes időben beszerezni.

Természetesen, a többi koncertet is nagyon várjuk már. A teljes lista megtalálható a Facebookos eseményeknél, valamint a honlapunk ( http://www.depressziomusic.hu ) koncertek menüpontja alatt.

 

Beszámoló: Zorg
 

Fotók: Szecskó Sára (majdnem mindegyik)
 

Címkék: 
Depresszió